Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

„Cupa Zilele Municipiului Adjud“ la şah, o reuşită deplină


Cu ocazia aniversării a 581 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Adjud, în ziua de 27 aprilie 2014, Primăria Adjud, Casa de Cultură „Tudor Vornicu” Adjud și C.S.M. Focșani 2007 au organizat competiția de șah „Cupa Zilele Municipiului Adjud”. Ediția din acest an a acestei competiții a adunat la start multe nume grele ale șahului din Vrancea și din județele învecinate, mai multe decât la ediția inaugurală de anul trecut. Anul trecut s-a crezut că a fost o excepție fericită acea participare demnă de remarcat dar iată că în acest an participarea a fost depășită atât calitativ (prin prezența în plus a unui maestru FIDE) cât și numeric. 
De remarcat prezența unui număr mai mare de juniori de perspectivă. Au participat șahiști din Focșani, Adjud, Bacău, Onești, Târgu Ocna, Bicaz, Vizantea, Păunești, Odobești, Pufești și Gologanu, de la 7 ani până la 63 de ani. S-a jucat în sistem elvețian, șah rapid, șapte runde, într-un singur turneu deschis atât pentru seniori cât și pentru juniori, atât pentru băieți cât și pentru fete. În clasamentul general pe podium au urcat Aurelian Ciobanu, de la C.S.M. Speranța Focșani, Valentin Negureanu, de la C.S. Cimentul Bicaz, și Cătălin Lucian Pătrașcu, de la C.S.M. Focșani 2007. 
Pentru juniori s-au mai întocmit încă trei clasamente pe categorii de vârstă. La categoria 18 ani, primele trei locuri au fost ocupate de Andreea-Simona Toma, Bianca-Gabriela Banciu, ambele de la de la C.S.M. Focșani 2007, și Mihai-Marius Avram din Onești legitimat la ACS Elisabeta Polihroniade București. La categoria 12 ani în partea de sus a clasamentului au terminat la egalitate de puncte patru șahiști: Ana-Maria Banciu, Alexandra-Ioana Banciu, Vlad-Daniel Ivan și Aurelian-Gabriel Cristea, toți patru de la C.S.M. Focșani 2007. 
La categoria 8 ani pe primele trei locuri au terminat Cristian-Eduard Åžimon, Mihnea-Iustin Baciu și Vlad-Giorgian Vizitiu. S-au mai remarcat, în ordinea punctajului obținut, Grigore Mălureanu, Marian Leonte, Constantin Belciu, Adrian Popa, Emilian-Paul Ioniță, Toader Gurguiatu, Gheorghe Åžandru, Nicolae Dediu, Fănel Åžandru, Laurențiu Zăușilă, Ovidiu Antonescu, Sandu Gurguiatu, Viorel Balla, Åžtefan Toma, Elena-Adelaida Toma etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?