Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Crimă ODIOASĂ între zilieri. Mortul avea mâinile și picioarele rupte


Un bărbat din județul Brăila, venit la muncă cu ziua în Vrancea, a fost găsit mort vineri, la o fermă de pe raza comunei Movilița. Descoperirea macabră a fost făcută de proprietarul fermei. Vasile Vlaicu, de 46 de ani, a fost găsit întins pe podea, într-o baltă de sânge. Ceilalți doi oameni care lucrau cu ziua, nu mai erau în zonă. Ei au plecat imediat după ce patronul îi plătise pentru munca prestată.
 Proprietarul fermei a pus imediat mâna pe telefon și a sunat la 112 relatând că pe propriatatea sa este un bărbat decedat. În urma apelului s-a constituit echipa operativă, formată din polițiști de la Postul de Poliție din Movilița, de la Serviciul de Investigații Criminale, dar și de la Serviciul Criminalistic. Cu toții au ajuns la fața locului pentru a efectua cercetări, ancheta fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Anchetatorii ne-au spus că victima avea multiple leziuni în zona capului, dar și la nivelul membrelor superioare și inferioare. Practic, avea mâinile și picioarele rupte. După cercetarea la fața locului, cadavrul brăileanului a fost ridicat și adus la Focșani, la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului. 
 Anchetatorii sunt de părere că omorul a fost comis în noaptea de joi spre vineri și că bărbatul a fost lovit cu un obiect din lemn, cel mai probabil o bâtă, care a și fost găsită în zonă. Rămâne de văzut dacă aceasta este arma crimei sau nu. Motivul altercației ar fi fost un conflict spontan izbucnit, ca în alte multe cazuri, pe fondul consumului de alcool, mai ales că celor trei li s-au lăsat șase litri de vin. 
 Evident că cei doi bărbați care lucrau la aceeași fermă cu victima au devenit principalii suspecți, mai ales că au plecat imediat după ce și-au luat banii pe munca prestată. Cei doi sunt din localitatea Dragomirești, județul Vaslui și sunt verișori, după cum ne-au spus anchetatorii. Ei au fost localizați vineri pe raza comunei de domiciliu și au fost preluați de la Vaslui de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Au ajuns direct la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a da declarații cu privire la cele întâmplate. Conform ultimelor informații primite de la anchetatori vineri seara, cei doi verișori, Ilie și Valter C., au și recunoscut fapta la poliția din localitatea de domiciliul, acolo unde au fost localizați. Ei le-ar fi spus oamenilor legii că „era unu care se dădea mare și l-am aranjat”
 Procurorul Paul Mihăilă, șeful Secției de Urmărire Penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, ne-a spus că în acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. „Se efectuează cercetări față de două persoane din județul Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor califficat”, ne-a spus procurorul Mihăilă. După audieri, anchetatorii urmau să stabilească ce măsuri se vor lua împotriva celor doi. 
 Crima de la Movilița este cea de-a doua faptă de acest gen care are loc în Vrancea. În martie, un alt omor a avut loc între muncitori la o fermă din Panciu. Atunci, un bărbat de 61 de ani, din Bacău, a fost omorât în bătaie de un zilier din Botoșani. Și în acest caz, cei doi s-au luat la ceartă tot de la băutură, iar botoșăneanul a început să-l lovească pe băcăuan cu un topor. L-a lăsat într-o baltă de sânge și a fugit în localitatea de domiciliu unde a și fost găsit. Acum, el este arestat preventiv. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?