Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Procurori puţini, Parchete cu sedii dărăpănate


   Unitățile de Parchet din Vrancea funcționează cu mai puțini procurori decât prevede schema de personal. Deși organigrama prevede 33 de posturi, la nivel de județ, sunt ocupate 27 de posturi.
La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea lucrează zece procurori, fiind încă liber postul de procuror criminalist. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani sunt nouă magistrați, cu tot cu funcțiile de conducere. Cinci dintre aceștia sunt stagiari și există posibilitatea ca după ce își vor susține examenul de definitivat, să nu mai rămână aici. „O să vedem cum va fi după examenul de definitivat a celor cinci procurori stagiari. Până acum, dintre stagiari, niciunul nu a rămas la noi. Sperăm să se îmbunătățească situația, anul acesta fiind două examene organizate de Institutul Național al Magistraturii”, a declarat Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu sunt patru procurori, iar la Adjud trei.
Prost se stă și la capitolul resurse materiale. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și cel de pe lângă Judecătoria Focșani funcționează într-un sediu vechi, unde în zilele ploioase apa se infiltrează prin acoperiș și în care nu mai este spațiu suficient pentru arhivarea dosarelor.
   De câțiva ani, prim-procurorul Lefter se luptă pentru construirea unui sediu nou. În prezent, lucrarea se află în faza de licitație fiind desemnată o firmă câștigătoare, dar nu s-a terminat încă perioada de contestații. Anul trecut, sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu a fost renovat. „Anul viitor sperăm ca și sediul de la Adjud să intre în reparații”, a adăugat Ion Lefter. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud nu s-au mai efectuat reparații de aproximativ zece ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?