Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Premii pentru cuziştii pasionaţi de chimie


Elevii pasionați de chimie din cadrul Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani au reușit să obțină rezultate de excepție în cadrul celei de-a VI-a ediții a Concursului de Chimie „Magda Petrovanu”, ce s-a desfășurat pe 12 aprilie la Facultatea de Chimie din cadrul Universității „Alexandru  Ioan Cuza” din Iași. Astfel, Tudor Dodoiu, elev în clasa a VIII-a, a obținut premiul I la acest concurs, sub coordonarea profesoarei Alina Maiereanu. Tot premiul I au mai obținut și Mihnea Andrei Nistoroiu, elev în clasa a IX-a, sub coordonarea profesoarei Maria Pleș, și Georgiana Grigoraș, elevă în clasa a IX-a, sub coordonarea profesoarei Andreea Săndulescu.
Tudor Cristian Maiereanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, a obținut în cadrul aceluiași concurs premiul II, sub îndrumarea profesoarei Alina Maiereanu. Alți trei cuziști au obținut premiul III. Este vorba de Ana Maria Åžandru, elevă în clasa a IX-a, și Ana Dragomirescu, elevă în clasa a X-a, ambele sub îndrumarea profesoarei Alina Maiereanu, dar și de eleva în clasa a X-a Livia Roșioru, sub îndrumarea profesoarei Maria Pleș. Alți 12 elevi cuziști au obținut câte o mențiune.
Rezultatele bune obținute de elevi au adus Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani premiul „Școala de chimie”. De asemenea, pe baza rezultatelor obținute, elevele de clasa a XII-a Laura Mădălina Banciu și Raluca Aura Cristian, care au obținut mențiuni, pot fi admise la Facultatea de Chimie și beneficiază de cazare pe perioada primului an universitar, dar și de bursă de studiu pe perioada semestrului I.
Ediția din acest an a Concursului de Chimie „Magda Petrovanu” s-a desfășurat sub motto-ul „Fii și tu chimist”. S-au înscris 1.695 de elevi din ciclul gimnazial și liceal, ce provin din instituții de învățământ preuniversitar din 14 județe, municipiul București și Republica Moldova.
Lista cu rezultatele obținute de elevi AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?