Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Cel mai ambițios plan de investiții din istoria Universității „Dunărea de Jos‟ din Galați

Universitatea „Dunărea de Jos‟ din Galați a prezentat cel mai ambițios plan de investiții de până acum, un plan aflat, la nivelul sumelor investite, pe locul 5 la nivel național în rândul instituțiilor de învățământ superior. Sunt proiecte în derulare sau la care se fac studii de fezabilitate, proiecte la care se depun cereri de finanțare, care vizează întreaga viață academică de la „Dunărea de Jos‟. „Cumulat, întreg planul de investiții are o valoare de peste 100 de milioane de euro, este o cifră ambițioasă, dar fiind cea mai mare și importantă Universitate din regiune, suntem obligați să oferim comunității toată capacitatea noastră academică, educațională dar și potențialul investițional. De la începutul mandatului am accesat și depus proiecte pe toate axele de finanțare, și acest lucru începe să se vadă și să se materializeze”, a declarat Prorectorul pentru strategii și relații instituționale și purtător de cuvânt al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dr. Alexandru Nechifor.

Este în curs de implementare Proiectul REXDAN, datorită căruia Galațiul va avea cel mai mare centru de cercetare din sud-estul Europei, iar în 2023 și cea mai mare navă de cercetare pe apele interioare ale UE. Valoarea totală a proiectului este de circa 20 de milioane de euro. În 2022 vor începe lucrările de reabilitate pentru Complexul sportiv Portu Roșu, aflat în proprietatea instituției. Va fi un complex multifunctional, modern, cu tribune și vestiare în totalitate refăcute, cu o mică zonă de recuperare medicală pentru sportivi. Important este că 30% din energia necesară funcționării acestui complex va fi dată de panourile solare. Valoarea totală a proiectului este de 25 de mil. de euro. În plus, după finalizarea noului cămin, pregătim ample lucrări de reabilitate în Campusul studențesc – o parte din căminele noastre sunt depășite din punct de vedere tehnic – deja se finanțează din venituri proprii studiile de fezabilitate, ele vor fi gata în prima jumătate a lui 2022. Vom face urgent reparații în căminele B, C, D, F, G, dar și la IA și IB sau LSG (aici ne dorim și amenajarea unui club studențesc)”, a explicat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

În ceea ce privește continuarea investițiilor, se lucrează la finalizarea Bibliotecii Universitare, care va fi gata în această primăvară și la Corpul J, care va include o cantină modernă în Campusul Științei dar și hala de microproducție pe microelectronică și inginerie electrică, în premieră la UDJG cu o investiție în dotări cu echipamente IT de 1,5 mil. Euro. La capitolul proiecte la care se lucrează, amintim Centru de la Soveja destinat activităților educaționale și de cercetare pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport, cea de Știința și Ingineria Alimentelor și Facultatea de Științe și Mediu și ferma de creștere în condiții naturale a sturionilor, de lângă Centrul de Cercetare al UDJG de la Sf. Gheorghe, pentru care s-a încheiat un parteneriat cu Consiliul Local din localitate. „Ne dorim ca UDJG să fie principalul pion în dezvoltarea municipiului, județului, regiunii. De altfel, poziția universității – în ceea ce privește calitatea învățământului, cât și nivelul investițiilor, relațiile internaționale – a crescut mult în ultimii ani și ne dorim să ne păstrăm trendul ascendent. Avem, în premieră, și o creștere a numărului de studenți, și acest lucru ne face, de asemenea, optimiști”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Sursa foto și text: www.ugal.ro

https://www.ugal.ro/

Facebook/ Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?