Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Trei maşini, prinse în capcanele unei străzi. Autorităţile locale nu ştiu nimic


Imaginile cu care ilustrăm acest articol ne-au fost trimise pe adresa de email a redacției de un cetățean potrivit căruia „trei mașini au făcut istorie în off-road (Lada Niva, Suzuki Vitara și Toyota Hilux): nu au reușit să circule pe o stradă a minunatului nostru oraș.” Astfel de imagini circulă de câteva zile și pe facebook, incidentul având loc sâmbătă, pe strada Dîmbovița din Mîndrești, cartier al municipiului Focșani. Cei care comentează în dreptul fotografiilor de pe site-ul de socializare sunt amuzați, resemnați sau revoltați, în funcție, probabil, de apropierea față de locul cu pricina. „Mulțumesc ISU, CUP Focșani și unui localnic (cel cu tractorul) pentru că ne-au scos de acolo. Problema a fost de la o țeavă spartă de firma care montează canalizare pluvială și care nu a tasat pământul și nu a pus pietriș peste… În rest, vă invit să ne vizitați cartierul”, ne-a scris Matei Dragomir, expeditorul email-ului.

    Adevărul este însă că asemenea imagini nu ar trebui să existe într-un cartier al unui oraș european, iar faptul că se lucrează în cadrul unui proiect nu este nicicum o scuză ca să lași asemenea cratere nesemnalizate în mijlocul unui drum. După cum se poate observa din fotografii, pompierii au fost chemați și au sărit în ajutorul celor în nevoie.

    Ieri seară am vorbit la telefon cu Gheorghe Vasilescu, directorul de la CUP, care mi-a spus că nu știe nimic despre această situație. A precizat că într-adevăr, un utilaj de la CUP a fost în zonă, dar pentru a remedia situația creată de desprinderea unui branșament de la canalizare după ce pământul s-a tasat din cauza ploii. Nimic despre cele trei mașini. Am sunat-o și pe Cristina Costin, șefa de la Investiții din cadrul Primăriei Focșani, care nu știa nimic despre incident, ba chiar a fost surprinsă când a auzit, spunând că a fost chiar ieri în zonă și nu i-a spus nimeni nimic. Oricum, m-a „liniștit” spunându-mi că nu-i nicio problemă, dacă e ceva, firmele de asigurări vor da Primăria în judecată… Cât despre firmele care execută lucrări, sunt vreo trei la număr și nu se știe exact cine sau dacă ar putea fi făcut responsabil pentru situația respectivă.

    Văzând aceste fotografii, mi-am amintit de întâmplarea pe care mi-a povestit-o cineva. Întorcându-se cu mașina de la Mîndrești, un cunoscut a fost oprit în Focșani de un polițist pentru a-i atrage atenția că are automobilul foarte murdar. Acesta s-a uitat cu ochii mari la omul legii și l-a întrebat: Nu vă supărați, când ați fost ultima oară în Mîndrești? N-ai cum să treci pe acolo și să nu-ți murdărești mașina. Eventual dacă levitezi, aș adăuga eu.

    Din păcate, situația nu este singulară. Astfel de cratere sunt și pe străzi din centrul Focșaniului, iar reprezentanții Primăriei se fac că nu aud atât sesizările directe ale cetățenilor, cât și cele din presă. Oamenii s-au săturat de explicații, de scuze, de motive și vor să vadă lucrurile bine făcute. S-a promis începerea lucrărilor la giratoriul de la Comcereal și la cel de pe Bulevardul Brăilei cu strada Bucegi la 15 martie. Iată că după o lună traversarea acestor sensuri este în continuare o aventură foarte riscantă pentru pietoni.

29 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?