Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti dacă vrei AUTORIZAŢIE DE TAXI


Cei care doresc să desfășoare activitate de transport taxi în municipiul Focșani au ocazia să obțină o „bulină” în perioada următoare. Reprezentanții municipiului anunță că sunt disponibile șase autorizații de taxi, cu următoarele numere de ordine: 5, 9, 10, 23, 216 și 260. Doar cei opt solicitanți înscriși în lista de așteptare pot depune cereri de participare la procedura de atribuire a autorizațiilor taxi disponibile, până la data limită de 13 iunie a. c. Solicitanții cuprinși în lista de așteptare sunt următorii: Mazare Gr. Gheorghe I.I., Istudor Viorel Iulian PFA, Adafini C. Costică PFA, SC Vâlcele Com SRL, SC Traventin SRL, SC Teateltin SRL, SC Novalil2003 SRL și Sîrbu ionică PFA. „La procedura de atribuire a autorizațiilor taxi pot participa numai solicitanții înscriși în lista de așteptare, până la data de 17 martie 2014. Data limită până la care pot fi depuse cererile de participare la procedură este 13 iunie 2014. Solicitanții cuprinși în lista de așteptare pot primi informații la sediul Primăriei Municipiului Focșani, camera 1”, se arată în anunțul Primăriei Focșani.
    Doritorii trebuie să depună la Primărie următoarele documente: cerere de participare la procedura de atribuire, declarație pe propria răspundere că dețin autorizație de transport valabilă și că dețin sau vor deține, în termen de 6 luni, autovehicule în proprietate sau în temeiul unui contract de leasing și o scrisoare de garanție în cuantum de 5% din valoarea cu care va fi achiziționat fiecare autovehicul, în cazul în care transportatorul autorizat nu deține autovehiculele necesare la data depunerii declarației pe propria răspundere.
   
     Pe 21 iulie va fi anunțat rezultatul final al atribuirii „bulinelor” de taxi

    După data de 13 iunie 2014, stabilită pentru depunerea cererilor de participare la procedura de atribuire a autorizațiilor taxi, în termen de 10 zile, autoritatea de autorizare de la Primărie va analiza cererile și documentele depuse, va aplica criteriile de departajare și va stabili transportatorii autorizați cărora li se vor atribui autorizațiile disponibile, în data de 23 iunie 2014. Criteriile de departajare și elementele luate în considerare la stabilirea punctajului sunt următoarele: vechimea cât mai mică a autovehiculului, de la data fabricației, clasificarea autovehiculului conform normelor de poluare Euro, un volum cât mai mare al portbagajului util, echipare cu instalație de climatizare, vechimea în activitate a transportatorului autorizat, gradul de protecție a pasagerilor (existența airbagurilor pentru pasagerii din față/spate), modul de deținere al autovehiculului (în proprietate sau în leasing), dotări suplimentare ale autovehiculului (dispozitiv GPS, dispozitiv de plată pentru card bancar, perete despărțitor între conducătorul auto și clienți, dispozitiv fix de înregistrare a precizărilor făcute de client).
    Lista cu autorizațiile taxi atribuite pentru transportul de persoane va fi făcută publică în perioada 24-26 iunie 2014. În termen de 15 zile de la publicarea listei, până la 10 iulie a. c., pot fi depuse contestații la Primăria municipiului, cu privire la eventualele deficiențe semnalate în procedura de atribuire a autorizațiilor.     Contestațiile vor fi soluționate până la data de 21 iulie a. c., dată la care va fi anunțat rezultatul final al atribuirii. „Atribuirea autorizațiilor taxi din lista câștigătorilor, conținând datele de identificare ale transportatorilor autorizați se face prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focsani din data de 31 iulie 2014. Începând cu data de 18 august 2014 va fi demarată procedura de eliberare a autorizațiilor taxi”, transmit reprezentanții Compartimentului de transport public local de călători din cadrul Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?