Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Poliţist vrâncean, printre câştigătorii la Campionatul de Unifight


Zilele trecute, la Bacău, a avut loc finala Campionatului de Unifight – faza pe Ministerul Afacerilor Interne, competiție la care a participat și un polițist vrâncean, respectiv agent Mihai Necula, care este unul dintre câștigătorii de la categoria masculin full – 70 kilograme.

La competiție au participat 88 de sportivi care au avut de trecut două etape de anduranță – parcurgerea unei piste cu obstacole, în lungime totală de 60 m, urmată apoi de lupta liberă în ring folosind tehnici și procedee de lovire, proiectare și luptă la sol, conform regulamentului Federației Internaționale de Unifight.
Majoritatea sportivilor au reprezentat unități de elită ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Competiția a avut o secțiune separată destinată femeilor polițist și jandarm.
Competiția de Unifight, desprinsă din disciplina pentatlonului militar, reprezintă un sistem sportiv dinamic, antrenant, inclus în pregătirea profesională a membrilor din structurile specializate ale MAI, ce permite antrenarea complexă a tuturor calităților fizice și abilităților în lupta corp la corp.

    Conform site-ului unifight.ro, „lupta universală – universal fight – UniFight, desprinsă din pentatlonul militar, reprezintă un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităților fizice. Acest sistem cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică :
•    Prima etapă constă în parcurgerea pistei cu obstacole și proba de tir (tras cu arma, aruncarea cuțitului);
•    A doua etapă constă în lupta corp la corp pe ring, la un minut după parcurgerea primei probe, eliminatorie.                                                                                                                                    
    De la început concurenții se întrec în parcurgerea pistei cu obstacole (pe trasee paralele). Primul concurent ajuns la finish este anunțat câștigătorul primei faze (reprize) și primește 1 punct. După 1 minut de la finish câștigătorul primei faze/etape este chemat pe ring pentru lupta corp la corp în faza/etapa a doua. Obstacolul nedepășit din trei încercări atrage după sine descalificarea sportivului. Numărul reprizelor din faza a doua se stabilește în functțe de categoriile de vârstă  (copii, juniori, seniori, băieți și fete) și calificarea concurenților, la fel și durata, în corelație cu faza competiției și nivelul acestor concurenți, conform prevederilor regulamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?