Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Pompierii au stins două incendii, iar paramedicii au avut 29 de intervenţii


Două incendii, ce se manifestau în gospodăriile unor cetățeni, au fost lichidate de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, la sfârșitul săptămânii trecute. Sâmbătă, în jurul orei 10.20, Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit în satul Rădulești, în cooperare cu Serviciul Voluntar  pentru Situații de Urgență al comunei Vânători, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la proprietatea lui C. T.. Cel mai probabil din cauza unui foc deschis în spații deschise, au ars acoperișul locuinței, confecționat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați și aproximativ 500 kilograme  coceni de porumb.
    În cursul aceleiași zile, în jurul orei 22.10, un alt apel, primit prin intermediul numărului unic 112 la dispeceratul integrat ISU-SAJ, anunța izbucnirea unui incendiu la proprietatea lui N. F., din sat Odobasca, comuna Poiana Cristei. „Imediat s-au deplasat către locul indicat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, intervenția desfășurându-se în cooperare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență din localitate. În urma acestuia au ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din șindrilă și tablă, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, și bunuri de uz casnic aflate într-o cameră de locuit. În urma verificărilor efectuate, se pare că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric”, ne-au transmis reprezentanții ISU Vrancea.
    Și paramedicii au avut un sfârșit de săptămână încărcat. În trei zile, ei au avut 29 de intervenții. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc afecțiunile cardiace, abdominale și diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul ISU Vrancea au intervenit în municipiile Adjud și Focșani, în orașul Panciu, dar și în localitățile Călimănești, Fitionești, Golești, Homocea, Păunești, Răcoasa, Străoane, Milcovul, Tănăsoaia și Vulturu. Paramedicii au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Adjud, Focșani, Panciu și Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?