Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Directorul Şcolii Străoane, acuzat că A LOVIT o femeie


Directorul Åžcolii din Străoane este acuzat de lovire. Ioana Mărăscu (FOTO), din localitate, susține că a fost lovită de Ion Câțu, directorul școlii din comună. În replică, acesta spune că a fost jignit pe nedrept de femeie. Atât directorul școlii cât și femeia au depus plângeri la poliție.

O femeie din comuna Străoane susține că a fost bătută de directorul școlii din localitate. Ioana Mărăscu ne-a povestit că directorul unității de învățământ, Ion Câțu, i-ar fi dat câteva șuturi în fund, după ce ea ar fi încercat să determine o altă persoană să părăsească o proprietate de care are grijă.
Femeia spune că are grijă de casa fostei sale vecine, care este decedată. În urmă cu ceva timp, ea a acceptat ca o persoană venită dintr-un alt județ să locuiască în imobilul fostei sale vecine, de care are grijă. Femeia susține că miercuri, directorul școlii i-ar fi cerut bărbatului aciuat în Străoane să dea foc unor gunoie din curte. Speriată că focul s-ar putea extinde la gospodăria ei, Ioana Mărăscu i-ar fi atras atenția „chiriașului” să nu facă focul. „Miercuri, directorul școlii, Ion Cîțu, l-a pus pe un bărbat care locuiește lângă mine, la o proprietate de care eu am grijă, să dea foc la niște gunoaie. Eu m-am dus la el și l-am întrebat dacă nu se lasă până nu-mi dă foc. Când m-am dus eu la el, directorul ieșea din curte. După ce eu i-am atras atenția vecinului, directorul a spus «lasă-l Jană să facă focul». Atunci eu m-am hotărât să-l dau afară pe acest om, de care mi-am făcut milă și l-am lăsat să stea acolo. Joi, când am vrut să-l dau afară, directorul a zis că acesta nu pleacă nicăieri de acolo. Eu atunci eram la poarta lui și l-am întrebat pe director de ce a râs de mine cu o zi în urmă. Atunci, domnul director m-a apucat de haine și mi-a dat cu picioarele în fund”, s-a plâns Ioana Mărăscu. După ce ar fi fost lovită, femeia a mers la poliția din localitate și a făcut plângere.
    Ofițerul de presă al IPJ Vrancea, subinspector Ramona Iftime, a confirmat faptul că a fost depusă o sesizare la postul de poliție din localitate, adăugând că se așteaptă certificatul medico-legal pentru a se face încadrarea juridică a faptei.
    Vineri, Ioana Mărăscu și-a scos certificatul. Conform constatării medico-legale „numita Mărăscu Ioana prezintă leziuni de natură traumatică, leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu mijloace contondente și pot data din 01.04.2014. Din punct de vedere medico-legal necesită 3-4 zile de îngrijiri medico-legale pentru videncare”.

     Directorul a depus plângere pentru jignire
 
De cealaltă parte, directorul Åžcolii din Străoane, Ion Câțu, susține că nu a lovit-o pe Ioana Mărăscu și afirmă că are martori care pot confirma acest lucru. El a precizat că proprietatea care nu îi aparține femeii se află în vecinătatea imediată a școlii, motiv pentru care a dorit să fie curățată de gunoaie. Directorul a adăugat că a fost înjurat și jignit într-o manieră nedemnă pentru o femeie, dar nu i-a răspuns cu aceeași monedă, ci a preferat să plece la școală. „În fața școlii este o casă părăsită, iar în curtea acesteia sunt foarte multe gunoaie și l-am rugat pe omul care locuiește acolo, într-o cameră, să facă curățenie. Iar femeia aceasta nu știu ce i s-a părut ei, a ieșit supărată și a început să mă jignească, nu pot reproduce ce mi-a spus. Am martori că nu am lovit-o, era femeia de serviciu de la școală și acel om care făcea curățenie. Când am văzut că mă jignește am luat-o de umăr, apoi am plecat spre școală. Nu am lovit-o, ea a căzut de pe scară, la ea acasă, înainte cu câteva zile de a se întâmpla incidentul. Am depus și eu o plângere pe numele ei, pentru jignirile grosolane aduse”, a spus Ion Câțu.
Polițiștii din comună au confirmat că și directorul a depus o plângere, care face referire la adresarea de cuvinte și expresii jignitoare. Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea cu exactitate a celor petrecute, în vederea adoptării măsurilor legale ce se impun.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?