Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO şi GALERIE FOTO: Avansări în grad şi felicitări pentru polițiști, de ziua lor


Poliția Română îmbracă haine de sărbătoare în fiecare an pe data de 25 martie, pentru că această zi a fost desemnată Ziua Poliției Române. Ieri, la sediul IPJ Vrancea a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia s-a dat citire mesajelor de felicitare primite de la București și au fost avansați în grad mai mulți polițiști, unii la termen, alții înainte de termen pentru merite excepționale în activitatea profesională. La ședința festivă a participat și președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan. Acesta i-a felicitat pe polițiștii vrânceni și i-a asigurat de tot sprijinul său.

    Polițiștii vrânceni au îmbrăcat ieri, haine de sărbătoare. Asta pentru că în fiecare an, pe data de 25 martie se sărbătorește Ziua Poliției Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române. În anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).
    Ieri, când s-au împlinit 192 de ani de existență a poliției române, la sediul IPJ Vrancea a fost organizată o ședință festivă în cadrul căreia inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu a citit mesajele primite de la București, dar și ordinele de înaintare în gradul următor a peste 100 de polițiști. Unii dintre ei au fost avansați la termen, alții înainte de termen pentru merite excepționale în activitatea de poliție.
    Au fost avansați înainte de termen șase ofițeri. Astfel, la gradul de comisar au fost avansați Mădălin Ciolan, de la Biroul Rutier Focșani, Eduard Toni Liciu de la Serviciul de Investigații Criminale și Daniel Tulbure, șeful Serviciului Resurse Umane. La gradul de inspector principal a fost avansat înainte de termen Cristi Manta de la Serviciul Poliției Rutiere, iar la gradul de inspector au fost avansați Cristina Gioroc, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor și Cristian Năstase de la Biroul Silvic.
    Prin activitatea desfășurată s-au remarcat și doi agenți de poliție, care au fost avansați în grad înainte de termen. Este vorba despre Ana Maria Buhai de la Poliția Orașului Panciu, care a fost avansată la gradul de agent șef adjunct și Ionuț Șerban, de la Serviciul Criminalistic, care a fost avansat la același grad.

      „Poliția a început să atingă performanțe din ce în ce mai greu de atins”

    La ședința festivă organizată cu ocazia Zilei Poliției Române au luat parte și președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, dar și subprefectul Cristi Misăilă.
    Președintele Marian Oprișan a ținut să-i felicite pe oamenii legii pentru modul în care își îndeplinesc atribuțiile.  „Mi-am început ziua de astăzi (ieri-n.r) urându-i la telefon Ministrului de Interne La Mulți ani cu prilejul Zilei Poliției Naționale. Am făcut același lucru și cu domnul inspector general al Poliției Naționale, domnul chestor Petre Tobă și i-am asigurat de întreaga colaborare atât a mea personală cât și a comunității județului Vrancea. Este o zi frumoasă de primăvară, este o zi de bucurie pentru Poliția județului Vrancea și pentru Poliția Națională. Doamnelor și domnilor polițiști, nici pe departe nu m-am gândit astăzi să apelez la un discurs. Ceea ce știu este că poliția națională și poliția județului Vrancea, în ultimii ani au început să atingă performanțe din ce în ce mai greu de atins în lupta cu infractorii și în lupta împotriva celor care încalcă legea, atât în România cât și în comunitatea județului Vrancea. Pentru asta vă rog să-mi permiteți ca în numele cetățenilor județului Vrancea și în numele administrației publice județene să vă mulțumesc. Èšineți-o tot așa, încercați să vă perfecționați și prin colaborarea instituțională la nivelul județului Vrancea, dar și la nivel național, să reușim să rezolvăm toate acele probleme care stau în fața dumneavoastră, atât din punct de vedere logistic cât și din punct de vedere instituțional„, a spus Marian Oprișan.
    Acesta i-a asigurat pe oamenii legii de tot sprijinul său, spunându-le că se pot baza pe el oricând, indiferent de natura problemei pe care o au. „Eu vreau să vă felicit din suflet și să vă spun că personal sunt alături de toți polițiștii din județul Vrancea. Pe mine și personal și instituțional, vă puteți baza și ca oameni și ca apărători ai legii și ordinii pe raza județului Vrancea. La Mulți Ani Poliției Române, La Mulți Ani Poliției județului Vrancea. Vă doresc multă sănătate dumneavoastră și familiilor dumneavoastră”, le-a mai transmis Marian Oprișan, oamenilor legii.

      Aproximativ 100 de polițiști, avansați la termen

    Aproximativ 100 de polițiști, ofițeri și subofițeri, au fost avansați în grad la termen. Astfel, în rândul ofițerilor, la gradul de comisar șef de poliție au fost avansați Iosif Coman, Gabriela Diaconu, Daniel Fătu și George Popescu. La gradul de comisar au fost avansați Sorin Dogaru, Cătălin Huci, Florin Huțanu și Voicu Ion. La gradul de subcomisar au fost avansați Marius Hulea și George Melinte, iar la gradul de inspector principal  Mariana Dănăilă, Crina Toader, Bogdan Atanasiu, Alin Laeș, Cătălin Modreanu, Cosmin Moșescu, Cristinel Scorțan și Cornel Vizitiu.
    La gradul de inspector au fost avansați Monica Paula Gogu, Alin Iuga, Mihaela Manta, Remus Nicoară, Ionel Popa, Tomiță Șerban, Dan Trocea și Andrei Laurențiu Pruteanu. Tot ieri, au fost avansați în gradul următor și peste 70 de agenți de poliție.

       Comisarul șef  Popescu a primit cadou un chipiu

    Așa cum se obișnuiește în fiecare an, după ședința festivă de la IPJ Vrancea, polițiștii cu funcții s-au întâlnit la un restaurant din Focșani unde au luat masa. Alături de ei au fost și președintele UNCJR, Marian Oprișan, dar și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare și Dragoș Bîrlădeanu, subprefectul Cristi Misăilă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Ion Lefter, precum și șeful Secției de Urmărire Penală, procurorul Paul Mihăilă. De asemenea, alături de șefii din poliție a fost și comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, colonel dr. Virgil Ovidiu Pop, care i-a înmânat un cadou șefului IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu. Acesta a primit un chipiu care face parte din uniforma de protocol a militarilor din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, structură de la care a venit comandantul Brigăzii 282.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?