Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Proiectul „Amprente culturale”, la a II-a ediție


Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea a derulat proiectul de tineret intitulat „Amprente culturale”, ediția a II-a, proiect de tip campanie de informare culturală. Proiectul a fost pus în aplicare în parteneriat cu DJST Neamț și Centrul Internațional de Conservare a Culturii Cucuteni – Muzeul de Istorie din Piatra Neamț.
Astfel, 25 de tineri, membri ai Centrului de Tineret Focșani, au desfășurat împreună cu 22 de tineri din județul Neamț, membri ai Centrului de Tineret și ai Consiliului Local al Tinerilor din Piatra Neamț, activități din cadrul programului P2 al Ministerului Tineretului și Sportului – cultură și educație nonformală. Totul s-a derulat în perioada 15 iunie-15 august. Scopul proiectului a fost de a informa tinerii punându-i în situația practică de a identifica, de a se documenta și a consemna cât mai multe date culturale, din locurile pe care le vizitează, pe traseul Focșani – Piatra Neamț – Durău – Muntele Ceahlău – Cheile Bicazului.

Proiectul a continuat să formeze tinerii pentru ca aceștia să se implice în activități de tineret și voluntariat din zona Neamțului, cu privire la cultura românească. La nivelul fiecărui județ partener s-au implicat câte 3 lucrători de tineret, în sprijinul campaniei de informare a participanților, dar și în realizarea unei activități din sfera educației nonformale a tinerilor pentru comunitățile în care sunt activi. Au fost trei zile de informare din domeniile istorie, cultură, geografie, economie, arhitectură și tradiții. „Rezultatele campaniei vor constitui baza pentru întocmirea unei broșuri, la 3 ani de informare culturală în zonele: Maramureș, Cluj, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Neamț, Dâmbovița, Olt, Bacău, Harghita. Aceste informații vor contribui la recomandările finale, pe componența de tineret a DJST Vrancea, pentru proiectele de tineret viitoare. Prin activitățile desfășurate s-a urmărit creșterea numărului de tineri implicați în campanii de formare/informare, creșterea calității educației tinerilor, participarea și implicarea tinerilor în viața societății, asigurarea unei reprezentativități echilibrate ale domeniilor strategice de specialitate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de informare și documentare ca parte a participării și învățarii non-formale”, a transmis Daniel Gongu, directorul executiv al DJST Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?