Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Incendiu de vegetație pe o suprafață de 20 de hectare


Peste 20 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, în cooperare cu reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Năruja, au acționat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată de pe teritoriul a două comune. Intervenția a avut loc miercuri, incendiul fiind anunțat în jurul orei 14.00. În urma apelului primit prin 112, spre zona indicată au plecat două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vidra.
Din cauza terenului accidentat, specific zonei de munte, autospecialele de intervenție au ajuns până la aproximativ un kilometru distanță de zona afectată de flăcări, de unde pompierii au continuat deplasarea pe jos. În urma analizării situației la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta la vegetație uscată, pe o suprafață totală cumulată de aproximativ 20 hectare, pe teritoriul comunelor Nistorești și Năruja.
    Deoarece în apropiere erau terenuri împădurite, comandantul intervenției a luat măsura suplimentării forțelor pentru localizarea și stingerea focului. „Intervenția a fost foarte dificilă deoarece relieful montan nu a permis deplasarea autospecialelor până la locul unde se manifesta incendiul, pompierii acționând cu mijloace de primă intervenție în lipsa surselor de apă. De asemenea, terenul accidentat pe care se manifesta arderea a îngreunat misiunea de stingere. După aproximativ șase ore și jumătate, incendiul a fost lichidat, iar pericolul ca pădurea să fie afectată a fost, astfel, înlăturat. În urma acestuia a ars vegetație uscată și mărăciniș pe cca. 14 ha de pe teritoriul comunei Năruja, unde sunt 7 proprietari persoane fizice și pe aproximativ 6 ha, suprafață ce aparține comunei Nistorești, aflată în proprietatea Consiliului Local„, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?