Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Contribuabili, grăbiți-vă cu plata impozitelor! Pe 31 martie expiră bonificația


Focșăneni, mai aveți la dispoziție două săptămâni pentru a vă plăti impozitele locale și pentru a primi o reducere. Cei care achită integral impozitele locale, pe clădiri, terenuri și autoturisme, până pe 31 martie, beneficiază de o bonificație de 10%, în cazul persoanelor fizice și 5% persoanele juridice. „Reamintim contribuabililor că până la termenul de 31 martie pot beneficia, pentru plata integrală a impozitelor, de o bonificație. De asemenea, până la 31 martie există și obligația de a se plăti cel puțin 50% din impozit. Mai bine s-au plătit în această perioadă impozitul pe clădire și impozitul auto. Focșănenii buni platnici sunt cei care vin pentru a prinde bonificația și plătesc integral impozitele”, ne-a declarat Meluș Nazâru, șeful Serviciului de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Focșani.  Următorul termen de plată, până la care poate fi plătit restul de 50% din impozitele pentru acest an, pentru cei care au plătit jumătate până la 31 martie, este 30 septembrie a. c.  
 Pentru plata redevenței pentru locurile de parcare închiriate în oraș, chiria și concesiunea terenurilor, primul termen a fost în data de 15 martie, până când titularii contractelor au trebuit să plătească un sfert din valoarea totală datorată bugetului local. Aceste impozite se plătesc trimestrial. Pentru cei care nu au reușit să achite prima tranșă, după data de 15 martie municipalitatea percepe majorări de 2% pe lună.   
 În ceea ce privește impozitul pentru autoturisme, acesta a rămas la fel ca anul trecut. Pentru terenuri și clădiri impozitele au fost indexate cu 16%, la sfârșitul anului 2013, printr-o hotărâre a Consiliului Local Focșani. Procentul reprezintă indicele de inflație pentru ultimii trei ani, indexarea fiind obligatorie, potrivit unei Hotărâri de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?