Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Monitorul sănătăţii tale


Frumusețea zâmbetului a început să ne preocupe pe toți din ce în ce mai mult și de aceea, în numărul de astăzi, am hotărât să vorbim despre cum putem să avem un zâmbet perfect. Fațetele dentare sunt piese protetice foarte subțiri, care se aplică pe fiecare dinte în parte și redau o anantomie foarte frumoasă și corectă. Acestea pot fi confecționate din ceramică sau material compozit. Pot fi folosite după vârsta de 16 ani, când se închide perioada de creștere și nu se mai produc modificări osoase la nivelul maxilarelor.
Având o grosime foarte redusă, fațetele necesită șlefuirea unei cantități foarte mici de smalț, nu necesită devitalizarea dinților (adică scoaterea nervilor) și astfel dinții dumneavoastră vor avea culoarea, dimensiunea și forma dorită cu un sacrificiu minim de substanță dentară. Așa cum am menționat și mai sus, fațetele dentare pot fi confecționate din compozit sau ceramică.
Care sunt avantajele fațetelor din ceramică?
1. Au un aspect mai natural. Datorită proprietăților ceramicii, asemănătoare smalțului, prezintă transluciditate;
2. Sunt rezistente;
3. Își păstrează culoarea în timp. Suprafața de ceramică este nededă, impenetrabilă și de aceea dinții fațetați nu-și vor schimba niciodată culoarea.  Acesta este un mare avantaj pentru cei dintre dumneavoastră care consumă în mod frecvent cafea, vin roșu, ceai sau tutun. 
Problemele dentare care pot fi rezolvate cu ajutorul fațetelor dentare:
– dinți fisurați sau crăpați;
– dinți ciobiți sau sparți;
– dinți cu colorații anormale, pătați din cauza unor tratamente cu medicamente, precum tetraciclina;
– dinți cu obturații inestetice;
– dinti încălecați sau spațiați (cu treme sau diasteme). 
După ce s-au aplicat, fațetele dentare sunt rezistente, iar o alimentație normală nu le va deteriora. Nu sunt necesare tratamente de întreținere suplimentare, doar o spălare corectă a dinților, folosirea aței dentare și vizitele semestriale la cabinetul stomatologic pentru igienizarea profesională.
              Medic stomatolog,
              Dr. Silvia Nichitoiu
Dacă aveți întrebări pentru medicii de la Hyperclinica Dent Excel, situată în Focșani, strada Constituției, nr. 36, le puteți trimite pe mail:  redactie@monitorulvn.ro sau pe adresa redacției: Monitorul de Vrancea, strada Bucegi nr. 21.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?