Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Încasări de 4 milioane lei din evaziunea fiscală


    Inspectorii fiscali vrânceni au atras la bugetul de stat peste 4,4 milioane lei în urma controalelor efectuate în luna februarie. În această lună au fost efectuate 158 de verificări, din care 98 la persoane juridice și 60 la persoane fizice. Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea arată că, în urma verificărilor, a fost atrasă suplimentar la bugetul general consolidat suma totală de 4,41 milioane lei și, totodată, a fost diminuată pierderea fiscală cu 2,77 milioane lei.
    Inspectorii fiscali au constatat cele mai mari probleme la persoanele juridice. „Sumele atrase suplimentar urmare verificărilor desfășurate se prezintă astfel: 4,12 milioane lei obligații de plată stabilite suplimentar de la contribuabili persoane juridice; 0,29 milioane lei obligații de plată stabilite suplimentar de la contribuabili persoane fizice”, arată conducere AJFP Vrancea. În urma controalelor au fost constatate diferențe de impozite, taxe și contribuții în valoare de 3,99 milioane lei, adică peste 90% din totalul sumelor stabilite suplimentar.  Finanțiștii arată că taxa pe valoarea adăugată reprezintă 2,88 milioane lei, din diferențele de taxe și impozite constatate. La impozitul pe profit au fost găsite diferențe de 0,7 milioane lei iar la impozitul pe dividende de 0,28 milioane lei.
    Din suma constatată, AJFP a încasat efectiv peste două milioane lei. „Încasările la bugetul general consolidat urmare acțiunilor de inspecție fiscală din luna februarie 2014 sunt în sumă de 2,06 milioane lei, reprezentând 46,71% din totalul sumelor atrase suplimentar.  În verificările efectuate au fost constatate nerespectări ale prevederilor legale în domeniul fiscal la agenții economici cu activitate în domenii precum agroalimentar, confecții, industrie prelucrătoare, comerț cu amănuntul. În urma inspecțiilor generale și parțiale efectuate au fost instituite 12 măsuri asiguratorii în valoare de 1,45 milioane lei atunci când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă, să își ascundă, ori să își risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea”, se arată într-o informare a AJFP Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?