Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Proiect european pentru „Copiii remigraţi în Vrancea“


    Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, proiectul de hotărâre privind depunerea proiectului „CRESC în Vrancea! – Copiii remigrați în Vrancea – educați, sprijiniți, consiliați!”. Valoarea proiectului este de  2.667.450 lei și va fi implementat în cadrul Programului Sinergii pentru viitor – Copii în situații de risc, lansat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Proiectul va fi finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014 și va fi realizat în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea, Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani și un ONG din statele donatoare Intercultural Iceland, în care Consiliul Județean Vrancea are calitatea de promotor de proiect și solicitant al finanțării.
    Consiliul Județean Vrancea va asigura toate resursele financiare ale proiectului până la recuperarea cheltuielilor eligibile. În cadrul acestui proiect vor fi înființate trei Centre de resurse pentru asistență psiho-educațională a elevilor remigrați/aflați în abandon familial temporar. În urma analizei situației  educaționale  din  județul Vrancea s-a constatat oportunitatea înființării acestor centre în localitățile: Adjud, Mărășești și Focșani.
    În acest sens, Consiliul Județean Vrancea a înaintat primăriilor din Adjud și Mărășești câte o adresă prin care solicita darea în folosință gratuită a unui spațiu pentru înființarea a două centre, câte unul în fiecare din orașele mai sus menționate. La Adjud, centrul va funcționa în incinta Centrului de asistență pentru recuperarea tinerilor cu handicap din str. Al. I. Cuza, nr. 96-98, iar la Mărășești centrul va funcționa în incinta Åžcolii Gimnaziale nr.2 aflată în str, Garofiței, nr.17. În Focșani, Centrul va funcționa în imobilul situat în Focșani, str. Cuza Voda nr. 56, unde își desfășoară activitatea DGASPC Vrancea. De menționat că toate cele trei sedii ai fost date în administrare și în folosință gratuită Consiliului Județean Vrancea. „Imobilele vor fi folosite de către Consiliul Județean Vrancea în calitate de promotor al proiectului „CRESC în Vrancea! – Copiii remigrați în Vrancea- educați, sprijiniți, consiliați!” în vederea creării unui Centru de resurse pentru asistenta psiho-educațională a elevilor remigrați/aflați în abandon familial temporar pe o perioada de 7 ani începând cu data implementării proiectului”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?