Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Ponta a discutat cu președintele despre activiștii extremiști maghiari


   Premierul Victor Ponta a declarat joi, că în cadrul întâlnirii de la Cotroceni cu șeful statului și cu vicepremierul Gabriel Oprea s-a discutat despre activitățile extremiștilor maghiari pe teritoriul României și despre situația prețurilor din energie. „Am discutat despre situația provocărilor unor extremiști și ale unor grupări din Ungaria, provocări apărute în ultima perioadă și care e posibil să continue până la alegerile parlamentare din Ungaria și, evident, am discutat despre problema prețurilor la energie. La această consultare a noastră a fost și ministrul de Interne și am primit și date de la alte instituții ale statului. Este foarte clar că în acest moment e campanie electorală pentru alegerile parlamentare din Ungaria și forțe extremiste care nu-și găsesc locul acolo, își fac de fapt campanie pe teritoriul României”, a spus Victor Ponta.
   Acesta a apreciat că activitățile extremiștilor maghiari în România sunt îndreptate „și împotriva comunității maghiare de aici”. „Ați văzut pozițiile celor de la UDMR, care au spus că sunt profund nemulțumiți de faptul că un partid ca Jobbik vine în România, face scandal, după care pleacă înapoi în Ungaria, iar maghiarii din România rămân cu toate pagubele”, a adăugat premierul.
Întrebat dacă s-a luat o decizie prin care Vona Gabor să fie declarat indezirabil, premierul a replicat: „Astă seară (joi seară-n.r.) o să primim și alte date și mâine (vineri-n.r.) o să anunțăm deciziile, pentru că n-am vrea să facem exact jocul celor care de fapt vor să pună gaz pe foc. Trebuie să găsim niște soluții legale, dar niște soluții inteligente”. Șeful Executivului a adăugat că, din punct de vedere legal, printr-o decizie administrativă, anumitor cetățeni străini din UE li se poate interzice accesul pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?