Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ion Petre, premiat post-mortem


   Regretatul primar al orașului Panciu, Ion Petre, a primit, post mortem, „Premiul pentru susținerea și implicarea în activitatea asociației”, distincția fiind și o recunoaștere a întregii activități depuse în slujba comunității.
    Premiul i-a fost înmânat aseară viceprimarului Iulian Nica în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Adunării Generale a Asociației Orașelor din România (AOR), eveniment care se desfășoară în perioada 5-7 martie 2014, în București, la Phoenicia Grand Hotel. Premiul a fost oferit la propunerea vicepreședintelui AOR , primarul din Odobești, Daniel Nicolaș.
    La începerea lucrărilor Adunării Generale a fost ținut un moment de reculegere în memoria fostului primar al orașului Panciu, Ion Petre. Viceprimarul Iulian Nica a mulțumit, atât în numele Primăriei Panciu, cât și al familiei primarului Ion Petre, pentru distincția oferită acestuia. „Mă simt deosebit de onorat să primesc acest premiu ce i-a fost acordat, post-mortem, pentru întreaga activitate, domnului primar Ion Petre. Am lucrat împreună cu dumnealui din anul 2002 și i-am fost alături, ca viceprimar, în perioada 2008-2013. Este omul de la care am învățat ce înseamnă administrația publică locală, ce înseamnă implementarea proiectelor europene și, foarte important, ce înseamnă munca în echipă. A fost nu numai un bun șef, ci și un om deosebit, un prieten al tuturor cetățenilor orașului Panciu, oraș  pe care l-a iubit și pentru care a muncit până în ultima clipă a vieții sale. În numele echipei Primăriei Orașului Panciu, cât și al familiei Petre, doresc să vă mulțumesc pentru acest premiu care încununează întreaga activitate a domnului primar Ion Petre!”, a declarat viceprimarul Iulian Nica.
    Argumentele care au stat la baza acordării acestui premiu au vizat activitatea desfășurată de primarul Ion Petre în cei 12 ani, corespunzători celor patru mandate consecutive, timp în care s-a aflat la conducerea administrației locale din orașul Panciu, respectiv strategia de dezvoltare pe termen lung a localității și proiectele cu finanțare europeană derulate în perioada 2000-2013. Printre cele mai importante investiții realizate de primarul Ion Petre se numără:  alimentarea cu gaze naturale a orașului Panciu; racordarea centralelor termice containerizate la rețeaua de gaze naturale pentru producerea de energie termică în oraș; reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare; modernizarea iluminatului public; realizarea unui sistem performant de management al deșeurilor prin proiectul „ECO PANCIU”; înființarea Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență și dotarea acestuia cu o mașină modernă de intervenție; înființarea Poliției Locale și dotarea acesteia la standarde europene; reabilitarea și consolidarea seismică a sediului Primăriei și a complexului de tip familial; reabilitarea și modernizarea Spitalului Orășenesc; realizarea unei hărți digitale a serviciilor publice din orașul Panciu; reabilitarea și modernizarea străzilor; reabilitarea termică a blocurilor; reabilitarea și modernizarea Liceului Teoretic „Ioan Slavici” prin intermediul proiectului „EDU PANCIU – Educație și cunoaștere, Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului «Ioan Slavici»” „.
    De asemenea, primarul Ion Petre a semnat, pentru orașul Panciu, primul Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), din județul Vrancea. În cadrul acestuia au fost realizate, până în prezent, lucrări de modernizare urbană și de infrastructură la un număr de 18 străzi și au fost create, modernizate și dotate cu mobilier stradal, alei, parcări, arbuști, toate zonele verzi dintre blocurile din oraș.
    De numele primarului Ion Petre mai sunt legate și proiectul de modernizare și dotare a Ambulatoriului, precum și cel de realizare a spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat de la Spitalul Orășenesc Panciu.
    Nu în ultimul rând, primarul Ion Petre a inițiat și proiectul „Protejarea, restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creșterii atractivității turistice a orașului Panciu”, proiect aflat în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?