Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Medicii nu s-au obișnuit cu noul formular de rețetă medicală


    Noul formular de prescripție medicală electronică pentru medicamente cu și fără contribuție personală, în tratamentul ambulatoriu, dă tot mai multe bătăi de cap medicilor de familie. Documentul actualizat conține rubrici noi, iar medicii trebuie să aducă tot felul de justificări pentru tratamentul prescris, de la preț până la intoleranța bolnavului la alte produse.
    Cum medicii de familie nu s-au obișnuit cu noile rubrici, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea au anunțat că vor valida rețetele prescrise în perioada 1 februarie-1 martie. „La rețetele prescrise în luna februarie și care conțin denumirea comercială a medicamentelor, iar în cadrul cîmpului «justificare medicală» au fost înscrise alte motivații decât cele strict medicale, vor putea fi validate și decontate în situația în care toate celelalte câmpuri conțin informațiile corecte. În cazul în care rețetele au fost prescrise pe Denumirea Comună Internațională indiferent de existența sau conținutul cîmpului «justificare medicală» ele vor fi validate”, spune Mihai Copaci, președintele CAS Vrancea.
    Medicii trebuie să justifice de ce prescriu un medicament sau altul încă de la 1 februarie, când a intrat în vigoare noua rețetă medicală. Atunci, reprezentanții CAS i-au avertizat pe medici că dacă nu vor completa aceste rubrici, rețetele vor fi invalidate. Acum s-au răzgândit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?