Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Un șofer băut a băgat doi oameni în spital


   Două persoane au ajuns la spital, sâmbătă noapte, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de o autoutilitară. Aceasta era condusă de un tânăr beat, el având o alcoolemie de 0,84 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Accidentul s-a produs la Urechești.

    Două persoane din Focșani au ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, sâmbătă noapte, după ce mașina lor a fost izbită de o autoutilitară, condusă de un tânăr băut, din Dumbrăveni. Accidentul s-a produs în jurul orei 23.00, pe DN 2 E85, pe raza comunei Urechești.
   Șoferul nevinovat, Daniel Adrian R., de 36 de ani, din Focșani, ne-a spus că se deplasa dinspre Dumbrăveni spre Focșani, fiind lovit de o autoutilitară, al cărei șofer l-a șicanat în trafic anterior. În urma coliziunii, autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat într-un cap de pod, iar șoferul și pasagerul din dreapta au fost răniți. „Veneam la Focșani, iar la intrarea pe podul de la Urechești, a apărut o dubă în spatele meu. Era la o distanță foarte mică, de aproximativ 20 centimetri, încât nici nu am reușit să-i văd numărul. Duba care a apărut în spatele meu a ieșit din comuna Popești și a pătruns pe drumul european fără să acorde prioritate unei alte mașini marca Ford, care era în spatele meu. În acel moment, șoferul Fordului a frânat, eu i-am depășit și mi-am continuat deplasarea. Aveam 57 kilometri la oră. Duba a depășit și ea Fordul și a ajuns fix în spatele meu. Am mers pe pod cu duba în spatele mașinii mele, iar la urcare strada s-a îngustat, fiind o sigură bandă. În momentul în care am ajuns pe porțiunea cu două benzi, am trecut pe banda de lângă acostament pentru a lăsa duba să-și continuie deplasarea. Nu a vrut să treacă și atunci m-am gândit că poate vrea să vireze undeva în apropiere. Am trecut pe banda de lângă ax și mi-am continuat deplasarea. Același lucru l-a făcut și șoferul autoutilitarei. Practic, el făcea tot ce făceam eu. Imediat, s-a angajat în depășirea mea pe contrasens, iar când a ajuns în dreptul portierei mașinii mele a tras de volan cu intenția de a mă băga în șanț. Nu am putut evita, nu m-am gândit că cineva poate face așa ceva. Sunt martori care au văzut tot ce s-a întâmplat și cum m-a băgat în șanț”, ne-a povestit Daniel Adrian R..
    În urma accidentului, autoturismul s-a făcut praf, iar șoferul și pasagerul au fost răniți. Șoferul a fost preluat de un echipaj SMURD și dus la spital, iar pasagerul de o ambulanță SAJ.
    În ceea ce-l privește pe rănitul preluat de SMURD, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duță, ne-a precizat că acesta era conștient și prezenta un traumatism la membrul superior drept și traumatism la genunchiul stâng. De asemenea, el acuza dureri la nivelul toracelui. Celaltă victimă, Mihăiță C., este într-o stare mai gravă. Ieri, el era internat la Secția Ortopedie a Spitalului Județean Focșani, după cum ne-au precizat reprezentanții unității medicale.

Șoferul autoutilitarei era băut

    După accident, la fața locului au ajuns și polițiștii. Din primele verificări a rezultat că șoferul autoutilitarei, Ionuț N., de 21 de ani, din Dumbrăveni, a trecut cu mașina de pe o bandă pe alta fără să se asigure. Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate modul de producere a evenimentului rutier. „Din primele verificări a rezultat că șoferul unei autoutuilitare, din comuna Dumbrăveni, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație și a acroșat un autoturism, care circula dinspre Buzău către Focșani. În urma accidentului, a rezultat rănirea șoferului și a pasagerului din autoturism. În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,84 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat în cazul șoferului autoutilitarei. A fost întocmit un dosar penal, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului rutier”, ne-a precizat comisarul Cătălin Candea, de la Serviciul Poliției Rutiere. După cercetarea la fața locului, polițiștii au continuat audierile la poliție. Ei au discutat și cu un martor, care a văzut cum s-a întâmplat totul.
    Mai multe persoane, care au ajuns la locul accidentului, ne-au spus că șoferul autoutilitarei nu ar fi recunoscut inițial că el se afla la volan. El ar fi susținut că la volanul autoutilitarei se afla pasagerul, care nu băuse. Apoi, s-a răzgândit și a recunoscut că el a fost la volan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?