Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Falsele inspectoare OPC au fost achitate


    Cele trei bucureștence care ar fi pretins că sunt inspectoare de la Protecția Consumatorilor și ar fi controlat, anul trecut, câteva magazine sătești din Vulturu și Răstoaca, au fost achitate. Magistrații Judecătoriei Focșani, secția Penală, unde a fost judecat pe fond dosarul, au dispus ieri achitarea femeilor, care au fost judecate pentru săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune în formă continuată. 
    De asemenea, judecătorul a respins, ca neîntemeiată, acțiunea civilă intentată de una dintre societățile din Vulturu și a luat act de faptul că o altă parte vătămată nu s-a constituit parte civilă în proces. Soluția nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. „În baza art. 17 rap. la art. 16 lit. b teza a II-a NCPP, cu aplicarea art. 5 NCP achită pe inculpatele Drăgoi Alexandra Diana, Drăgoi Florentina și Sabo Claudia Felicia pentru săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune în formă continuată (…). În baza art. 25 NCpp și art. 1357 C. civ. respinge ca neîntemeiată acțiunea civilă intentată de partea civilă SC Bavamar SRL, cu sediul în comuna Vulturu, județul Vrancea, prin administrator Bazdragan Marinela. Ia act că partea vătămată SC Ginova Service SRL, cu sediul în comuna Nănești, județul Vrancea, nu s-a constituit parte civilă. Cheltuielile judiciare avansate de stat în această cauză, în sumă de 1550 lei, cât și onorariile pentru avocați din oficiu (…) vor rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru procuror și pentru părți. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 20 februarie 2014”, se arată în soluția instanței de judecată. Pronunțarea în acest dosar a fost amânată două zile.
    Reamintim că, potrivit anchetatorilor, în luna aprilie 2013, cele trei femei, din București, s-au deplasat în Vrancea și au controlat câteva magazine din comuna Vulturu- Nănești și Răstoaca, recomandându-se ca fiind de la Protecția Consumatorilor, membre în Asociația Societate Civilă pentru Protecția Consumatorului. Femeile au fost acuzate că, la un magazin din Vulturu, ar fi solicitat și ar fi primit foloase materiale, respectiv 150 lei, două iaurturi și trei cafele, pentru a nu da amenzi. La termenul de marți, 18 februarie, procurorul de caz a solicitat aplicarea amânării pedepsei, măsură prevăzută de Noul Cod Penal, pentru două dintre inculpate și pedeapsa cu închisoarea pentru a treia. De asemenea, procurorul a cerut și despăgubiri pentru părțile civile.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?