Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Bărbatul care şi-a lovit amicul cu bâta în cap rămâne în arest


    Autorul crimei de la Odobești, comisă în data de 25 decembrie 2013, care a fost arestat preventiv pe 13 februarie a.c., de magistrații Tribunalului Vrancea, vrea în libertate. El a contestat decizia de arestare preventivă la Curtea de Apel Galați, iar judecătorii i-au respins cererea. „Respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul S. Sandu Petrișor împotriva încheierii de ședință din 13.02.2014 pronunțată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 570/91/2014. Potrivit art. 272 Cod procedură penală onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, în sumă de 100 lei (avocat Grigore Adelina) va fi avansat Baroului Galați din fondul Ministerului Justiției. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe inculpatul S. Sandu Petrișor la plata sumei de 180 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu”, este soluția instanței gălățene.
    Sandu Petrișor S., în vârstă de 26 de ani, din Odobești, a fost reținut pe data de 13 februarie, după ce s-a stabilit că l-a lovit cu o bâtă în cap pe Ion F., de 59 de ani, care ulterior a decedat. Fapta a fost comisă anul trecut, în seara primei zile de Crăciun. Anchetatorii au stabilit că autorul, victima și alte câteva persoane au mers la urat, cu capra. Seara, după ce au terminat cu uratul, în timp ce se aflau pe o stradă din Odobești, au vrut să împartă banii câștigați. Nu s-au înțeles și au început să se certe. Autorul, deghizat în captă, avea la el o bâtă și a început să-i lovească pe ceilalți, care au fugit fiecare pe unde au putut. Victima a fost lovită cu bâta în cap și s-a prăbușit la pământ. A fost lăsată acolo, unde a zăcut până în dimineața zilei următoare, în jurul orei 4.00, când a fost găsită de un grup de persoane. Acestea au sunat la 112, iar Ion L. a fost preluat de un echipaj al ambulanței și adus la spital, la Focșani. De aici a fost trimis la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, fiind în stare gravă. În aceeasi zi, respectiv pe 26 decembrie 2013, Ion L. a murit la spitalul din Iași.
    La momentul respectiv a fost înregistrat un dosar de moarte suspectă. Amicii  victimei au fost audiați, ei povestind că Ion L. era atât de băut încât nu se putea ține pe picioare, motiv pentru care s-a dezechilibrat și a căzut. Întrucât anchetatorii nu primiseră constatările medico-legale, nu a fost nimeni reținut atunci. Ancheta a continuat, iar oamenii legii, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au aflat că declarațiile date la momentul respectiv nu au fost reale. 
    După ce au strâns suficiente probe care demonstrau că de fapt este vorba de omor și după ce au primit rezultatele preliminare ale necropsiei, toți cei cu care se afla victima în seara respectivă au fost aduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Procurorul de caz și polițiștii au discutat cu fiecare în parte, iar aceștia au povestit tot ce au făcut în ziua respectivă. Pe data de 12 februarie 2014 suspectul a fost reținut, iar în ziua următoare a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Și-a încercat norocul la Galați, crezând că magistrații de acolo vor fi mai indulgenți cu el, dar nu a avut sorți de izbândă. Anchetatorii ne-au precizat că fapta pentru care este cercetat bărbatul este omor calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?