Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Ponta: Nu crește cota unică de la 16%


    Premierul Ponta a amintit, în Guvern, că intențiile privind impozitul diferențiat pentru anumite categorii de persoane fizice și reducerea CAS sunt anunțate și semnate public de trei ani. El a afirmat că nu va crește cota unică, iar pentru unele categorii chiar va scădea. „Apreciez foarte mult că astăzi s-a aflat în sfârșit un lucru pe care l-am stabilit în USL din 2011, l-am pus în Acordul de Parteneriat al USL, în programul de guvernare, l-am anunțat împreună cu toții, și anume: că nu crește cota unică de la 16%, rămâne unică pentru toate societățile comerciale și pentru anumite categorii de persoane fizice defavorizate încercăm să o ducem la 12% și la 8%, așa cum am trecut, în același program, reducerea contribuțiilor de asigurări sociale și reducerea TVA. Dacă azi au aflat ceea ce tot am semnat și am anunțat de 3 ani de zile în USL, e bine că ne fac reclamă pentru măsurile noastre bune pe care ni le dorim și pentru care am obținut votul oamenilor. Nu e nicio schimbare în programul USL de patru ani și s-a aflat azi că vrem să punem 12% cu 8%”, a spus Ponta în ședința de guvern.
    El a susținut declarația după ce presa a relatat, miercuri, pe larg, intenția Guvernului de a introduce impozitul diferențiat pe venitul salarial, de 8%, 12% și 16 %, și reducerea CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie 2014, citând Strategia fiscal-bugetară pe 2014-2016, prezentată public pe site-ul Ministerului Finanțelor.
    Astfel, în Strategia fiscal-bugetară 2014-2016, postată pe site-ul Ministerului Finanțelor, se afirmă, la capitolul privind „Tendințe ale principalelor taxe și impozite pe orizontul 2014-2017”, că se intenționează „introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilități fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit, precum și reducerea semnificativă a CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie 2014, care prin măsurile ce vor fi întreprinse va avea un impact bugetar neutru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?