Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Un deținut și-a bătut UN CUI în cap și a înghițit o lingură


    Un deținut din Penitenciarul Focșani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, luni noapte, cu un cui înfipt în cap și o lingură în stomac, pe care o înghițise. Deținutul, de 35 de ani, din Buzău, care are de executat o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru furt calificat, a refuzat ca medicii să-i scoată cuiul. De meționat este faptul că în urma gestului la care a recurs, el și-a perforat doar pielea capului, nu și cutia craniană.
    Incidentul s-a petrecut în jurul orei 23.00 și înainte de a ajunge la spital, deținutul a primit îngrijiri medicale la infirmeria Penitenciarului. „Luni, 10 februarie 2014, în jurul orei 23.00, un deținut din Penitenciarul Focșani, clasificat în regim semideschis, a recurs la o acțiune de autoagresiune. Deținutul a fost prezentat la cabinetul medical al unității, după care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani pentru investigații medicale suplimentare”, ne-a declarat subcomisar Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.
    La Unitatea de Primiri Urgențe, deținutul nu a vrut să colaboreze cu cadrele medicale. El a refuzat să-i fie extras cuiul din cap. În ceea ce privește lingura pe care a înghițit-o, i s-a făcut o radiografie, iar cadrele medicale spun că aceasta va fi eliminată. La UPU, deținutul a fost diagnosticat cu „corp străin la nivel frontal (cui) și corp străin la nivel abdominal (lingură)”. „A refuzat internarea”, spun medicii. După ce a fost investigat, deținutul a ajuns din nou la Penitenciarul Focșani, unde este ținut sub observație. „Starea de sănătate a deținutului este stabilă, fapt pentru care acesta a fost readus în unitate, unde este în continuate monitorizat și atent supravegheat în infirmeria unității”, a adăugat subcomisar Gură. Ieri, deținutul a acceptat să-i fie scos cuiul din cap, dar nu a mai ajuns la spital.
      Deținutul a recurs la acest gest deoarece nu dorea să fie transferat la București, având în vedere că în zilele următoare are termen într-un dosar. Probabil că s-a gândit ce și cum să facă pentru a nu fi trimis la București, iar concluzia a fost că motivele medicale sunt cele mai credibile pentru a nu se prezenta în fața judecătorilor. A scăpat de proces doar pentru moment.
      Potrivit reprezentanților Penitenciarului Focșani, va fi întocmit raport de incident și va fi informat și judecătorul delegat, urmând a fi stabilite ce măsuri vor fi luate în acest caz. Buzoianul a ajuns în Penitenciarul Focșani în luna decembrie a anului trecut, după ce, anterior, și-a ispășit o parte din pedeapsă prin alte penitenciare din țară.
    Nu este prima dată când un deținut recurge la un astfel de gest, din diferite motive. Un caz asemănător s-a înregistrat anul trecut. Atunci, un alt deținut, tot din Buzău, a ajuns la spital tot cu un cui înfipt în cap și o coadă de lingură în stomac. Bărbatul, care avea 35 de ani, era cunoscut cu afecțiuni psihice. El a recurs la acest gest din cauza faptului că boala sa se agravase, având în vedere că refuzase să-și mai ia medicația. După ce a fost stabilizat de medicii de gardă, bărbatul a fost transferat la Secția de Psihiatrie, dar și el a refuzat internarea și tratamentul recomandat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?