Pricopie: Evaluările vor duce la o mai bună radiografiere a sistemului

0
461


   Ministrul Educației, Remus Pricopie (FOTO), a declarat că evaluările naționale care se vor face la diferite nivele începând cu cel de-al doilea semestru școlar vor conduce la o mai bună radiografiere a sistemului de învățământ și implicit la luarea unor măsuri de corecție eficiente.
    Ministrul Educației a menționat că în acest semestru vor avea loc, în premieră evaluări la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și simulări pentru bacalaureat și evaluare națională care se vor desfășura integrat la nivel național, inclusiv la clasa a XI-a. ‘Desigur, probabil nimic spectaculos nu o să se întâmple într-un semestru sau într-o perioadă scurtă de timp, dar aceste instrumente noi, aplicate corect an de an, vor duce gradual la o mai bună radiografiere al sistemului și astfel putem interveni cu politici de corecție’, a spus ministrul Remus Pricopie.
    În context, el a menționat că la nivelul Guvernului se are în vedere o ‘abordare integrată’ a învățământului prin implicarea mai multor ministere, care vizează atât domeniul educației, cât și al securității elevilor, al protecției sociale a copiilor care provin din familii dezavantajate și al politicilor de prevenție în domeniul sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here