Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Pricopie: Evaluările vor duce la o mai bună radiografiere a sistemului


   Ministrul Educației, Remus Pricopie (FOTO), a declarat că evaluările naționale care se vor face la diferite nivele începând cu cel de-al doilea semestru școlar vor conduce la o mai bună radiografiere a sistemului de învățământ și implicit la luarea unor măsuri de corecție eficiente.
    Ministrul Educației a menționat că în acest semestru vor avea loc, în premieră evaluări la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și simulări pentru bacalaureat și evaluare națională care se vor desfășura integrat la nivel național, inclusiv la clasa a XI-a. ‘Desigur, probabil nimic spectaculos nu o să se întâmple într-un semestru sau într-o perioadă scurtă de timp, dar aceste instrumente noi, aplicate corect an de an, vor duce gradual la o mai bună radiografiere al sistemului și astfel putem interveni cu politici de corecție’, a spus ministrul Remus Pricopie.
    În context, el a menționat că la nivelul Guvernului se are în vedere o ‘abordare integrată’ a învățământului prin implicarea mai multor ministere, care vizează atât domeniul educației, cât și al securității elevilor, al protecției sociale a copiilor care provin din familii dezavantajate și al politicilor de prevenție în domeniul sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?