Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Start în selecția ONG-urilor care vor subvenții de la stat


    ONG-urile și Asociațiile vrâncene care doresc să beneficieze anul acesta de subvenții de la bugetul de stat pot depune cereri în acest sens și documentația necesară la Ministerul Muncii, până cel târziu la data de 3 martie a.c. Formularul cererii de solicitare a subvenției, inclusiv Fișa tehnică și Bugetul unității de asistență socială se găsesc în anexa nr.1 la Normele metodologice și sunt disponibile în format electronic pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice la adresa:
http://www.mmuncii.ro/j3/index.php/ro/familie/politici-familiale-incluziune-si-asistenta-sociala/818-subventii1
    La aceeași adresă pot fi consultate și liniile prioritare de subvenționare pentru anul 2014, aprobate prin Ordinul ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice nr.1883/2013. Cererea însoțită de documentele prevăzute la art.4 din Normele metodologice se depune în pachet închis la registratura Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din Str. Dem I. Dobrescu nr. 2-4, intrarea B, Sector 1 București, cod 010026, până la data de 03 martie 2014, ora 16.30. Pot participa la procedura de selecție asociațiile și fundațiile care nu au încheiate convenții de acordare de servicii de asistență socială pentru anul 2014, cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.
    Potrivit comunicatului de presă dat publicității de Ministerul Muncii, solicitanții trebuie să depună în dosarul de solicitare a subvenției balanța contabilă de verificare la data de 31 ianuarie 2014. „În ceea ce privește cheltuielile de personal, potrivit Normelor metodologice, din subvenția acordată pot fi acoperite cheltuieli cu salariile de încadrare a personalului calificat în domeniul asistenței sociale, care participă efectiv la acordarea serviciilor de asistență socială, iar în anexa la Ordinul ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice nr.1883/04.09.2013 sunt menționate, pentru fiecare dintre tipurile de centre eligibile pentru anul 2014, specializările pentru care se pot solicita cheltuieli de personal din sumele primite cu titlu de subvenție. Dovada calificării asistentului social se face, potrivit Legii nr.466/2004 privind statutul asistentului social cu diploma de licență. Pentru personalul cu studii de nivel postliceal sau studii medii – lucrător social, pedagog social, îngrijitor la domiciliu, dovada calificării se face cu diploma de absolvire sau certificatul de calificare”, se detaliază în comunicat.

Alte condiții necesare acordării subvenției   

    Dovada activității derulate în cadrul unității de asistență socială se face cu fișele de post, contractele de muncă, prezența, documentele întocmite în procesul de acordare a serviciilor sociale, etc. În etapa de realizare a raportului privind oportunitatea acordării subvenției, asociațiile și fundațiile vor pune la dispoziția reprezentanților agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială documentele solicitate, verificarea realizându-se inclusiv prin consultarea registrului de evidență a salariaților (ReviSal).
    În ceea ce privește dovada dreptului de acordare a serviciilor sociale, „perioada de valabilitate a certificatului de acreditare eliberat conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.024/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 68/2003 privind serviciile sociale, precum și a Metodologiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, cu modificările ulterioare, se prelungește de drept, furnizorii de servicii sociale având obligația înregistrării cererilor de acreditare în baza noii proceduri. Cererile de acreditare în vederea eliberării certificatelor de acreditare/licențelor de funcționare se înregistrează la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, după intrarea în vigoare a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.197/2012, pe site-ul MMFPSPV urmând să fie publicat un calendar de depunere a cererilor”, se mai detaliază în comunicatul Ministerului Muncii.
    Prin urmare, pentru certificatele de acreditare a căror valabilitate ar fi expirat în perioada 1 ianuarie- 03 martie 2014 (termenul de depunere a cererilor de subvenționare pentru anul 2014, lunile aprilie – decembrie), sunt aplicabile prevederile menționate, valabilitatea acestora prelungindu-se de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?