Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

A rulat cu 131 kilometri la oră prin localitate!


    Mai mulți șoferi, care au circulat cu viteze mari, au rămas fără permise de conducere, la finele săptămânii trecute. Cea mai mare viteză cu care s-a circulat prin localitate a fost de 131 kilometri la oră. În timp ce unii șoferi au rămas pietoni, alte câteva sute de participanți la trafic au primit amenzi pentru diferite abateri. Polițiștii de la Serviciul Rutier ne-au spus că acțiunile pentru disciplinarea participanților la trafic vor continua și pe parcursul acestei săptămâni.

    Aproape 400 de participanți la trafic au fost amendați la finele săptămânii trecute de polițiștii de la Serviciul Rutier. Au fost și șoferi care au rămas fără permise de conducere pentru că au depășit limita legală de viteză cu peste 50 kilometri la oră. „Deși Poliția Rutieră a avertizat conducătorii auto ca în această perioadă să circule cu viteză redusă, având în vedere starea carosabilului și posibilitatea apariției poleiului, mai mulți conducători auto au încălcat regimul legal de viteză, iar o parte dintre aceștia au rămas fără permisele de conducere”, a transmis inspectorul principal Cătălin Manea, de la Serviciul Poliției Rutiere.
    Cea mai mare viteză cu care s-a circulat a fost de 131 kilometri la oră prin localitate! Åžoferul care a apăsat prea mult pedala de accelerație este din Suceava.  Ștefan Alexandru B., de 45 de ani, a fost depistat pe drumul european E85, în comuna Popești. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au aplicat o amendă destul de mare. Fără permis a rămas și Ionuț Vlăduț O., de 25 de ani, din Bacău. El a fost depistat pe șoseaua de centură a municipiului Focșani în timp ce rula cu o viteză de 111 kilometri pe oră.
    Un alt șofer care a călcat prea mult pedala de accelerație este Ionuț B., de 28 de ani, din Galați. El a intrat în raza de acțiune a aparatului radar la Mărășești, în timp ce rula cu 108 kilometri la oră. Și lui i-a fost reținut permisul de conducere, fiind și amendat. Polițiștii l-au tras pe dreapta și pe Marian V., de 24 de ani, din comuna Dumbrăveni. El a fost oprit în trafic la Popești, iar oamenii legii ne-au spus că rula cu o viteză de 110 kilometri pe oră.

Aproape 400 de amenzi

    Oamenii legii au mai constatat și alte nereguli în trafic. Inspectorul principal Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Rutier, ne-a spus că, în total, au fost aplicate aproape 400 de amenzi. De asemenea, fără permise de conducere au mai rămas și alți participanți la trafic. Cinci permise au fost reținute pentru viteză excesivă, alte patru pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru depășire neregulamentară, două pentru nerespectarea culorii semaforului și unul pentru mers pe contrasens.
    Au fost aplicate și 388 de amenzi. 84 dintre acestea au fost pentru depășirea limitei de viteză, 85 pentru neculparea centurii de siguranță, 16 au fost date pietonilor care nu au respectat regulile de circulație, 12 bicicliștilor și alte câteva zeci pentru alte abateri.
    Polițiștii ne-au spus că acțiunile pentru disciplinarea participanților la trafic și reducerea numărului de accidente rutiere vor continua, mai ales că săptămâna trecută nu s-a putut acționa din cauza ninsorilor. În plus, oamenii legii vor continua să facă verificări și cu privire la echiparea cu anvelope de iarnă. Săptămâna trecută, deși stratul de zăpadă de pe partea carosabilă era destul de gros, iar în unele zone era și polei, au fost identificați mai mulți conducători auto care nu aveau mașinile echipate corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?