Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Alimentarea cu gaze a oraşului Odobeşti, finalizată în acest an


    Lucrările la alimentarea cu gaze a orașului Odobești vor fi finalizate în acest an. Primarul Daniel Nicolaș (FOTO) a declarat că până în prezent au fost racordate la sistemul de alimentare cu gaze peste 300 de locuințe și 20 de societăți comerciale, inclusiv corpul B al Liceului Teoretic din localitate. „Proiectul aducțiunii și de distribuție a gazelor naturale la Odobești va fi terminat în acest an. Proiectul se află la etapa racordării locuințelor, societăților comerciale și instituțiilor publice la rețeaua de gaze. Până în prezent au fost racordate peste 1.200 de locuințe, societăți comerciale și instituții. Cu finalizarea acestui proiect, unul din visele odobeștenilor de mai bine de jumătate de secol va fi realizat”, a afirmat Daniel Nicolaș.
    Acesta a precizat că a depus un proiect prin care vrea să obțină finanțare pentru racordarea blocurilor la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Valoarea estimată a investiției este de 5,8 milioane lei. „Vrem să înlocuim soluția de tip qvartal cu una de tip individual pentru a putea fi deconectați rău platnicii de la sistemul de alimentare cu gaze. De asemenea, soluția de racord individual este mai ieftină și mai rentabilă tehnic și economic și nu mai presupune gestionarea ulterioară a unui sistem de termoficare de către primărie”, a susținut edilul.
    Daniel Nicolaș a reamintit că odată finalizat sistemul de alimentare cu  gaze naturale, atractivitatea orașului va crește. „La momentul în care orașul va funcționa cu gaze naturale, nivelul de confort al cetățenilor va crește, ca și atractivitatea orașului pentru oamenii de afaceri și pentru turiști. Din acest moment putem intra în linie dreaptă cu proiectele de dezvoltare turistică a orașului, prevăzute în Strategia de dezvoltare”, a susținut primarul.
    Proiectul de alimentare cu gaze naturale a orașului are o valoare de 3,6 milioane de euro. Locuitorii cartierului Mihai Sturza sunt primii beneficiari ai aducțiunii de gaze naturale datorită poziției geografice a amplasamentului. Rețeaua de aducțiune a gazelor naturale din Odobești este realizată pe traseul Unirea-Caragea-Odobești Centru. Rețeaua va fi extinsă spre zona Stadionului, spre satul Supuși și Satul Nou. Vor fi racordate toate locuințele din Odobești, inclusiv instituțiile publice și locașurile de cult.

Vranceaqua, cel mai mare proiect din istoria Odobeștiului

    Primarul Daniel Nicolaș a mai reamintit că una dintre cele mai importante investiții realizate în orașul Odobești și care se află aproape de finalizare, este cea privind reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare și extinderea stației de epurare. Valoarea acestuia este de 21 milioane de euro, fiind cel mai mare proiect din toată istoria orașului Odobești, care presupune lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a rețelei de apă și canalizare pe o lungime de peste 60 km.
    Nicolaș a precizat că această investiție uriașă a fost posibilă grație proiectului „Vrancea Aqua” inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Meritul principal în acest proiect, care va duce la creșterea nivelului de viață al odobeștenilor, îi revine exclusiv președintelui Marian Oprișan”, a declarat Daniel Nicolaș.
    Pe lângă lucrările la rețeaua de distribuție, proiectul presupune investiții pentru reabilitarea fronturilor de captare apă de la Babele, la rețeaua de aducțiune, refacerea instalațiilor electrice și hidraulice, precum și a rezervorului de 2000 metri cubi de la Odobești.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?