Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

189 de locuri de muncă vacante în Vrancea


Lista locurilor de muncă declarate vacante de angajatorii vrânceni, și dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, cuprinde 189 de oferte de muncă. Cele mai multe sunt destinate operatorilor confecționeri articole din textile și muncitorilor necalificați în industria confecțiilor.  În rest, se mai pot angaja persoanele calificate ca: asistent medical BFT, asistent medical, asistent social, bucătar, casier, conducător activitate de transport rutier, ciontolitor tranșator, consilier juridic, cofetar, dulgher, director societate comercială, electrician întreținere și reparații, electrician autorizat ANRE până la 1 KV, economist, educator, fierar betonist, faianțar, gestionar depozit, lăcătuș mecanic, lucrător comercial, inginer constructor, instalator apă-canal, instructor de educație, infirmier, kinetoterapeut, macaragiu, maistru electrician autorizat ANRE până la 1 KV, maistru constructor, mașinist la mașini pentru terasamente, miner la suprafață, muncitor calificat în construcții, muncitor calificat (tâmplar), mecanic auto, medic specialist pediatru, măcelar, operator la fabricarea mezelurilor, profesor de educație fizică, pavator și patiser.
    De asemenea, mai sunt vacante posturi pentru persoanele de meserie: psiholog, subinginer, strungar universal, sudor, șofer autoturisme și camionete, tinichigiu, tâmplar universal, vânzător, zugrav și zidar. Nu în ultimul rând, se pot angaja în această perioadă și șomerii care doresc să lucreze ca muncitori necalificați în construcții și muncitori necalificați în industria de prelucrare a cărnii.

Designer grafic și dezvoltator android, în UE

    Numărul ofertelor de muncă făcute de angajatori din țările Spațiului Economic European a scăzut destul de mult, fiind declarate disponibile în această perioadă doar 469 de locuri. Astfel, în Germania se caută: personal în industria gastronomiei de sistem (1400 euro brut/lună), barman (1800 euro brut/lună), ospătar (1800 euro brut/lună), bucătar (1900-2400 euro brut/lună), sudor MIG-MAG, WIG (10,98 euro brut/zi), inginer sistem de navigație satelit Galileo, lucrător calificat în producție-industria automobilelor (8,80 – 11,88 euro brut/oră), operator stivuitor (10 euro brut/oră), hamal (9,39 euro brut/oră), mecanic echipamente sanitare, de încălzire și aer condiționat, mecanic proces în tehnologia prelucrării plasticului și a cauciucului, inginer proces în tehnologia prelucrării plasticului și a cauciucului, tehnician electronist, tehnologie de operare, inginer electrician, electrician (10,98 euro brut/oră), electrician industrial (13 euro brut/oră), operator CNC laminor și strung (10,98 euro brut/oră), șofer autocamion transport mărfuri, șofer camion trafic local, șofer camion trafic național pe distanțe lungi, șofer camion pe distanțe lungi și factor poștal.
    În Marea Britanie, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru asistenți medicali (60) care se pot angaja cu 15 lire brut/oră, dar și pentru bucătari (58), ce vor fi plătiți cu 7,25 lire/oră, 60 de îngrijitori persoane/infirmieri (8 lire/oră), 30 de îngrijitori (7 lire/oră) și un șofer profesionist (10 lire brut/oră).

Salariu de 1000 de euro net pentru o femeie de serviciu 

    În Spania este un post liber pentru un maseur (960 euro net/lună), iar în Norvegia, câte un post pentru doctorand departament biomedical (59.000 euro brut/an), inginer instrumente de măsurare (60.000-100.000 euro brut/an) și postdoctorand departament biomedical (59.000 euro brut/an). În Suedia se pot angaja, pentru salarii de 1000 de euro net lunar, femei de serviciu, mecanici auto, tinichigii auto și vopsitori auto. De asemenea, în Slovacia sunt căutate în vederea angajării, persoane de meserie șofer autocamion transport internațional (2050 euro net/lună) și îngrijitori persoane/infirmieri (500 – 650 euro brut/lună). 
În Slovenia este vacant un post pentru sudor MAG 135 (800 euro brut lunar), în Belgia un loc pentru un manager senior de proces – inginer în industria chimică cu experiență vastă în lucrul cu polimeri (90.000 – 110.000 euro brut/an), iar în Polonia sunt vacante locuri de muncă pentru: asistent manager (1850 zloți polonezi brut/lună), designer grafic (1850 zloți polonezi brut/lună), dezvoltator android (1850 zloți polonezi brut/lună) și administrator/muncitor birou asistență (1850 zloți polonezi brut/lună). În Irlanda se pot angaja cinci ciontolitori tranșatori carne (9,15 euro/oră), iar în Republica Cehă sunt disponibile 15 posturi pentru șoferi profesioniști camion (1890 euro/lună), cinci posturi pentru șlefuitori/pilitori (450-1000 euro net/lună) și un șofer camion transport intern și internațional (950 euro/lună).
    Această ofertă de muncă este valabilă până la data de 17 martie.

Informații suplimentare despre locurile de muncă   

    Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă vacante în țară sau în UE pot fi obținute accesând adresele: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro și www.anofm.ro. Totodată, tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, care doresc să obțină un contract de muncă în UE, precum și în Norvegia și Islanda se pot înscrie în proiectul „Your first EURES job”, despre care pot afla mai multe informații accesând: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php și  http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.
Persoanele calificate în meserii din domeniul construcțiilor au ocazia să se angajeze în Israel, amănunte cu privire la condiții putând fi aflate la adresa: www.anofm.ro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?