Focșani. Punct termic, transformat pentru a găzdui Clubul de șah al pensionarilor

0
1101

Clubul de șah al pensionarilor din municipiului Focșani ar putea avea un spațiu adecvat pentru desfășurarea activităților, dacă aleșii locali vor aproba un proiect inițiat în acest sens de primarul Cristi Valentin Misăilă. Este vorba despre aprobarea dării în administrare pe o perioadă de 3 ani către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a unui spațiu în suprafață totală utilă de 75,70 mp, situat în incinta Punctului Termic nr. 8, ce aparține domeniului public al municipiului Focșani, în vederea amenajării și punerii acestuia la dispoziția Clubului. Punctul termic este format de fapt din două unități locative – una de 43,70 mp suprafață utilă, iar cealaltă de 32 mp, plus terenurile aferente, iar dacă va fi dat în administrarea DDSP Focșani, nu se va putea schimba destinația stabilită.

În documentație se precizează că încă din 2018, prin hotărârea Consiliului Local Focșani, a fost aprobată încredințarea în folosință gratuită – până în decembrie 2023 – a unui spațiul de 57 mp situat în incinta punctului termic, pentru a fi amenajat și pus la dispoziția Clubului de șah în cauză. Spațiul fusese identificat „în urma solicitărilor formulate de pensionari din Focșani, de asigurare a unui spațiu în perioada sezonului rece, pentru desfășurarea activităților specifice”. Între timp, punctul termic „a fost apartamentat în cinci unități locative, din care două nu sunt necesare desfășurării activităților specifice din punctul termic”, se precizează în documentație.

Ulterior, propunerea a fost ca unitățile locative să le fie date pentru utilizare pensionarilor pasionați de șah. „Având în vedere că în perioada sezonului rece nu se poate desfășura o astfel de activitate în parcuri sau spații deschise, special amenajate, solicitările forumulate de pensionari, de punere la dispoziție în continuare a spațiului, precum și obligația municipalității de sprijinire, realizare și coordonare de activități prin care să se apere interesele morale, juridice și materiale ale persoanelor vârstnice, propunem încredințarea spațiului disponibil”, se explică în documentație.

Sursa foto: Pavel Danilyuk – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here