Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Temperaturile scăzute îi afectează pe cardiaci


   Medicii avertizează că răcirea vremii poate afecta organismul. Cel mai mult au de suferit persoanele cu afecțiuni cardiace, care sunt predispuse la infarcte miocardice. Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea spun că temperaturile scăzute cresc valorile tensiunii arteriale. „Schimbările rapide de temperatură pot agrava temporar simptomele cardiacilor. Pacienții hipertensivi au mai des acum oscilații ale tensiunii arteriale, dar și ale pulsului. De asemenea, s-a constat că, pe perioada iernii, crește numărul de infarcte miocardice. Vasele de sânge au tendința de a-și micșora diametrul din cauza frigului, fenomenul numindu-se vasoconstricție. Astfel, ritmul circulației sangvine este dat peste cap, putându-se ajunge de la creșterea valorilor tensiunii arteriale până la infarcte de miocard, în cazurile cele mai grave”, avertizează specialiștii DSP Vrancea.
   Drept urmare, sfatul specialiștilor pentru cardiaci este să evite ieșitul în frig, mai ales dimineața și seara, atunci când temperaturile sunt mai scăzute. Dacă totuși trebuie să iasă afară, îmbrăcămintea adecvată este obligatorie.
   Specialiștii avertizează și asupra virozelor și pneumoniilor. În condițiile în care, săptămânal, la medici ajung peste o mie de vrânceni care sunt diagnosticați cu astfel de afecțiuni, specialiștii recomandă vrâncenilor să aibă o alimentație sănătoasă, o igienă riguroasă, iar la primele semne de boală să se prezinte la medic, pentru tratament specific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?