Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

VIDEO: O nouă promoție de asistenți medicali generaliști a absolvit cursurile Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate‟ din Focșani

Miercuri a fost zi de sărbătoare pentru colectivul Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate‟ din Focșani, cu ocazia festivității de absolvire a promoției 2021 de asistenți medicali generaliști. În cei trei ani de cursuri, absolvenții au învățat de la profesorii lor atât aspecte legate de profesia de asistent medical generalist, cât și aspecte legate de natura umană, pregătindu-i nu doar pentru viitoarele locuri de muncă în sistemul medical, cât și pentru viață, în general.

Împărtășind aceeași bucurie cu cea a absolvenților, prof. dr. Cristina Nedelcu, directorul Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate‟ din Focșani, a spus că se bucură pentru faptul că au reușit să încheie cu succes cei trei ani de studiu, în pofida ultimilor doi ani în care pandemia de Covid le-a afectat activitatea. „Mă bucur că astăzi ați reușit să închideți cei trei ani de studiu și să spunem tuturor că sunteți promoția 2021. Ați fost și rămâneți o promoție altfel, întrucât doi ani de zile a trebuit să fim la distanță, dar cu toate acestea, prin determinarea, curajul și manifestarea noastră ca profesori, am reușit ca astăzi să putem vorbi despre ce a fost. Vă doresc, atât în numele meu, cât și al colectivului pe care-l reprezint, să aveți parte de tot ce este mai frumos în viața unui om, să aveți reușite profesionale, reușite pe plan familial și, cei care ați descoperit că în acești trei ani meseria de asistent medical este meseria care vă îmbogățește ca oameni, să o practicați și să vă bucurați de toate finalitățile și de toate cuvintele frumoase pe care, cu siguranață, le veți auzi de la pacienții voștrii. Vă urez succes și «Doamne ajută» ca în viața aceasta să ne găsim numai în astfel de momente!‟, a spus prof. dr. Cristina Nedelcu.

„Jur să-mi exercit profesia cu demnitate, să respect ființa umană…‟

Conform tradiției, promoția 2021 a încheiat festitivatea de absolvire rostind, la unison, jurământul asistentului medical, „un cuvânt extrem de frumos care dovedește, de-a lungul timpului, cât de important este omul și cel de lângă om, și cât de important este omul și asistentul medical. «În numele Vieții și al Onoarei, mă leg cu trup și suflet în fața lui Dumnezeu și față de această adunare, că-mi voi petrece viața în cinste și că voi practica profesiunea mea cu loialitate. Jur să-mi exercit profesia cu demnitate, să respect ființa umană și drepturile sale, și să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi  îngădui să se interpună între datoria mea și pacient considerații de naționalitate, rasă, religie, apartenență politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viața umană, chiar sub amenințare și nu voi utiliza cunoștințele mele medicale contrar legilor umanității. Fac acest jurământ în mod solemn și liber»‟.

Unul dintre absolvenții de anul acesta, Claudiu Alin Crucianu, ne-a declarat că „toată această provocare a început în anul 2018 când m-am înscris la această școală. Această școală este singura din Vrancea care are clase și fără taxă! Este o școală foarte bine dotată din punct de vedere al aparaturii performante! Profesorii acestei școli sunt foarte bine pregătiți. Am avut-o ca dirigintă pe doamna profesor Lidia Angel, pe care am considerat-o ca pe o mamă, deoarece m-a pregătit pe mine și colegii mei spre această meserie. Stima acestei școli se datorează doamnei director Nedelcu Cristina Mirela, care se ocupă foarte bine de această școală pentru ca următoarele generații de elevi să exceleze în meseria de asistenți medicali‟.

Îi felicităm pe toți absolvenții promoției 2021 ai Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate‟ și le dorim succes”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?