Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fetele s-au apucat de fotbal! Şi sunt bune!


   „Fotbal și feminitate” este un proiect al Federației Române de Fotbal, sprijinit de către UEFA, care a fost lansat în acest an în nouă județe, cu scopul de a promova fotbalul feminin în rândul copiilor și tinerilor. „Județul Vrancea va participa la acest proiect minim cu selecționata de fete făcută anul trecut”, a spus Dan Dumitru, președintele Asociatiei Județene de Fotbal Vrancea, asigurând că evenimentele care vor fi organizate în cadrul acestui proiect vor fi unele memorabile, indiferent dacă domnișoarele participante sunt la prima lecție de fotbal sau sunt pasionate de fenomen.
   Federatia Română de Fotbal, printr-un proiect sprijinit de către UEFA, organizează cea mai importantă competiție națională destinată promovării fotbalului feminin, competiție care se adresează tuturor celor care iubesc acest sport: eleve, profesori, părinți și suporteri. Dacă iubești fotbalul, te poți înscrie individual, cu echipa clasei, a școlii sau cu echipa de club, fie că practici deja acest sport, fie că dorești doar să te familiarizezi cu „sportul rege”. Este primul an al proiectului „Fotbal și feminitate” în județul Vrancea.
   Proiectul se derulează prin intermediul Asociației Județene de Fotbal Vrancea, cu sprijinul Inspectoratului Åžcolar Județean. „Vom organiza anumite jocuri. Vor fi momente frumoase și haioase. Nu înseamnă că, dacă te-ai înscris la acest eveniment, trebuie să te legitimezi și să participi apoi la antrenamente. Nicidecum. Vrem doar să construim anumite clipe memorabile și să promovăm un fenomen sportiv, vrem să aducem lumea pe terenul de sport și să încurajăm fetele să facă mișcare. Să vadă ce înseamnă fotbalul, că nu-i atât de simplu, asta pentru cine nu a mai practicat acest sport. Cele care au mai dat cu piciorul în minge se vor bucura de eveniment. Profesorii vor fi și ei răsplătiți pentru participarea la acest proiect”, a menționat Dan Dumitru, președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea.
   Lansarea acestui proiect vine să sublinieze evoluția fotbalului feminin din România, sport care a cunoscut în ultimii doi ani o dinamică deosebită. În acest sens, construirea unei structuri piramidale reprezintă principalul obiectiv în următorii ani pentru Comisia de Fotbal Feminin din cadrul Federației Române de Fotbal. Succesul avut în anul precedent cu proiectul finanțat de UEFA „Tabere de inițiere în fotbalul feminin”, când aproximativ 100 de eleve au beneficiat de un program de pregătire fizică și teoretică privind fotbalul feminin, rămâne un argument serios privind promovarea acestui sport la nivel național. În prezent, În România sunt foarte puține jucătoare legitimate, aproximativ o mie, în comparație – de exemplu – cu Germania, care are 80.000.
A compara aceste cifre nu e foarte greu de făcut, ci doar greu de înțeles și de acceptat. „Mecanismul derulării competițiilor este foarte simplu. În primul rând trebuie să completezi un formular de înscriere. Dacă nu ești legitimată la vreun club de fotbal feminin te poți inscrie la nivelul de bază – competiții între AJF -uri. Faza locală, în funcție de numărul de sportive înscrise reprezinta un prim pas în alegerea ta. Astfel se organizează întreceri la nivel de oraș sau cartier, iar cele mai bune eleve merg mai departe în etapa pe județ. Scopul acesteia este acela de a alege o câștigătoare și de a forma o selecționată care va reprezenta județul tău la nivelul fazei naționale. Înscrierile sunt gratuite, iar participarea la toate fazele este de asemenea gratuită. Tu trebuie doar să participi cu talentul și dorința de a practica fotbalul feminin!”, se arată în comunicatul remis de AJF Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?