Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Campania „Panciu-oraş în siguranţă“, finalizată


   Viceprimarul orașului Panciu, Iulian Nica și comisarul-șef Teodor Dumitrache au susținut, ieri, o conferință de presă la finalizarea campaniei „Panciu – Oraș în siguranță”. Campania s-a derulat în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, având ca parteneri Primăria Orașului Panciu, Poliția Orășenească Panciu, Jandarmeria, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici”, Protoieria Panciu, Asociația Viticolă „Vitis”, Asociația Pensionarilor „Ioan Slavici”, ANVR – Filiala Panciu și Asociația „Lumea lui Pinocchio”.
    Acțiunile organizate de instituțiile partenere au avut ca scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică în rândul comunității, prevenirea și combaterea faptelor contra patrimoniului, persoanelor fizice și juridice. De asemenea, campania a mai urmărit prevenirea și combaterea criminalității în rândul minorilor. Activitățile din cadrul campaniei „Panciu – Oraș în siguranță” au vizat pregătirea antiinfracțională a populației; identificarea și supravegherea persoanelor care încalcă ordinea de drept sau a celor care se constituie în grupuri infracționale; identificarea persoanelor de vârsta a III-a, care necesită măsuri speciale de supraveghere și protecție; protejarea bunurilor culturale mobile și imobile care fac parte sau sunt susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural național sau aflate în proprietatea membrilor comunității; reducerea infracționalității în rândul minorilor, prin derularea unor campanii/proiecte și activități cu caracter informativ-preventiv.
    Viceprimarul Iulian Nica și comisarul-șef Teodor Dumitrache au concluzionat că „Panciu – Oraș în siguranță” reprezintă un succes, întrucât și-a atins obiectivele propuse. „Succesul campaniei «Panciu – Oraș în siguranță» reprezintă încununarea eforturilor depuse de toate instituțiile implicate în proiect. La toate acestea se adaugă și receptivitatea cetățenilor la acțiunile derulate în cadrul campaniei. Acest lucru ne bucură, dar ne și obligă, totodată, să inițiem și alte campanii comune, care au ca scop prevenirea faptelor antisociale în comunitatea locală”, a precizat viceprimarul Iulian Nica. Acesta a reamintit că, în prezent, Primăria Panciu derulează proiectul cu finanțare europeană „Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității”, în urma căruia, orașul Panciu va beneficia de un sistem modern de supraveghere video, care a fost gândit pentru prevenirea distrugerilor, a infracțiunilor stradale și pentru a asigura ordinea publică. „Am derulat și derulăm mai multe proiecte care vizează creșterea siguranței cetățenilor, a bunurilor deținute de aceștia, dar și protejarea bunurilor de utilitate publică”, susținut viceprimarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?