Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Ai grijă unde-ţi numeri banii ! Unii vrânceni au mers cu pâra la Fisc


   Vrâncenii le-au scris inspectorilor Fiscului, anul trecut, despre posibile cazuri de evaziune fiscală, au solicitat adeverințe sau au cerut un loc de muncă. Fiscul vrâncean a primit 234 de petiții din partea vrâncenilor în cursul lui 2013, cele mai multe fiind adresate Administrației Finanțelor Publice a Municipiului Focșani. Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice a întocmit și trimis Ministerului Finanțelor Publice rapoartele aferente anului 2013 referitoare la relația cu mass media, petițiile cetățenilor, informațiile publice.
    Potrivit documentului, 18 petiții au fost redirecționate către alte instituții pentru soluționare, 205 petiții au fost rezolvate până la sfârșitul anului, iar 11 urmează să fie soluționate în termen, în luna ianuarie 2014. De asemenea, 22 de persoane, din care 7 în calitate de reprezentanți legali ai unor societăți, s-au prezentat la audiențele conducerii Fiscului. „Cetățenii au prezentat prin petițiile adresate Direcției Generale a Finanțelor Publice Vrancea, respectiv Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea o gamă diversă de problematici, cum ar fi: semnalare posibile cauze de evaziune fiscală, solicitare precizări legislative, clarificare situație fiscală, restituire garanție bancară, solicitare angajare și eliberare adeverințe, solicitare restituiri sume”, se arată în documentul de la Fisc.
    Finanțiștii au făcut și bilanțul știrilor apărute în mass media. Rezultatul este pozitiv, cu un singur articol negativ din cele 1.071 apărute în presa scrisă. Cele mai multe informații despre activitatea fiscului vrâncean au fost neutre – 621, în vreme ce 449 articole au fost pozitive. „Pe baza datelor astfel obținute (revista presei n.r.), conducerea a putut să-și orienteze mai bine deciziile, să le reconsidere sau să solicite structurii de comunicare să pună la punct o strategie pentru o mai bună informare a presei”, se arată în raportul Fiscului.
    În ceea ce privește informațiile publice, anul trecut au fost înregistrate 50 de solicitări, majoritatea din partea mass media. Însă au fost și patru solicitări efectuate de firme și trei solicitări din partea unor persoane fizice. Cele mai multe solicitări au vizat activitatea Fiscului vrâncean, respectiv controale, încasări, executare silită, licitații publice, valorificarea bunuri confiscate, restituire TVA sau taxă de poluare. De asemenea, au fost solicitate opt lămuriri legislative financiar fiscale și au fost cerute șase informații referitoare la bugetele locale, precum alocări de sume, rambursări, contractări împrumuturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?