Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Curs de dezvoltare personală și dezinhibare prin intermediul actoriei


   Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” din Focșani organizează, începând cu data de 1 februarie, un Curs de dezvoltare personală și dezinhibare prin intermediul actoriei. Acest curs îi va ajuta pe cei care doresc să îl urmeze, să comunice mai eficient cu cei din jur, să capete curaj, stăpânire de sine și mai mult control asupra emoțiilor pentru a susține un discurs sau o prezentare în public, vor fi stimulate creativitatea, fantezia și spiritul ludic. De asemenea, veți putea explora modalități inedite de exprimare lingvistică și gestuală, veți căpăta dezinvoltura de a reacționa în mod spontan, fără blocaje, în cel mai potrivit mod, dar veți înțelege corect și o piesă de teatru. Nu în ultimul rând, vă veți simți mai bine și vă veți elibera de grijile cotidiene, mai promit organizatorii. Cursanții vor studia și elemente referitoare la interpretarea unui text, interpretarea dramatică, despre autenticitate și arta de a improviza. 
   Cursul va cuprinde: tehnici de respirație și de vorbire, exerciții de dezvoltare a atenției, a simțului de observație, jocuri de coordonare, de concentrare, de memorizare și dezvoltare a memoriei, de stimulare a imaginației, improvizație, mișcare scenică, analiză gestuală, dar și scene de teatru. Durata unei ședințe este de 3 ore, cursul fiind alcătuit din 13 ședințe, pe parcursul a 3 luni. La sfârșitul cursului, fiecare dintre participanți va susține un moment studiat în perioada celor 3 luni. Numărul de cursanți este 10, iar taxa este de 100 lei pe lună. Cursanții vor avea  nevoie de un caiet, un pix și de o  ținută vestimentară lejeră de lucru.
   Cursul va fi susținut de regizoarea Marina Cristina Malaia și de actorul Eduard Cîrlan. Marina Cristina Malaia a fost asistent de regie al lui Horațiu Malaele, Ion Caramitru și Alexandru Tocilescu, a regizat piese care se joacă în prezent pe scenele din țară și a obținut premiul întâi la Festivalul de film „Future Movie”, din Galați, în anul 2010. Actorul Eduard Cîrlan are o vastă experiență în teatru, interpretând roluri diverse, la Teatrul Național „I. L. Caragiale”, Teatrul Metropolis, Teatrul Studentesc „Podul” din București. Eduard Cîrlan este și actor de film, jucând în mai multe producții, printre care și recentul film românesc „Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea. Actorul focșănean a mai jucat și în lungmetraje regizate de Nae Caranfil, Titus Muntean și Mircea Daneliuc.
   Cei care doresc să urmeze acest curs se pot înscrie la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?