Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Muzică – consumul în creştere pe plan mondial, însă pirateria rămâne importantă (sondaj)

„Consumul de muzică continuă să progreseze” şi a ajuns la 18 ore pe săptămână în 2019, comparativ cu 17,8 ore săptămânale în 2018 pe plan mondial, însă „27% dintre utilizatorii chestionaţi au recunoscut că folosesc mijloace ilicite” pentru a achiziţiona produse muzicale sau pentru a asculta muzică, au anunţat marţi reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI), citaţi de AFP. În ceea ce priveşte veştile bune, IFPI a dezvăluit că „practica streamingului audio a devenit răspândită în lumea întreagă, 64% dintre persoanele chestionate declarând că au folosit această metodă de ascultare de fişiere muzicale pe parcursul lunii trecute, în creştere cu 7% în raport cu 2018”.

Cea mai mare creştere a streamingului audio este „aceea constatată la categoria de vârstă 35-64 ani”, unde 54% dintre reprezentanţii categoriei au spus că adoptat această metodă (+8% în raport cu 2018), a precizat IFPI, un organism internaţional care reprezintă interesele industriei muzicale din lumea întreagă. Însă „27% dintre consumatorii chestionaţi au declarat că au recurs la mijloace ilicite pentru a achiziţiona produse muzicale sau pentru a asculta muzică şi 23% au utilizat site-uri de stream-ripping, devenite primii vectori ai pirateriei muzicale”, precizează studiul realizat de IFPI. „Încălcarea drepturilor de autor rămâne şi astăzi o ameninţare reală pentru ecosistemul muzicii”, a declarat Frances Moore, director general al IFPI.

Sondajul aflat la baza acestui studiu a fost realizat „pe un panel de internauţi reprezentativ pentru populaţia generată, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani, din 21 de ţări”, inclusiv din Argentina, Franţa şi Coreea de Sud, au precizat reprezentanţii IFPI. În total, „34.000 de internauţi au participat la acest sondaj, cu un număr superior de respondenţi pentru pieţele principale”, a subliniat Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?