Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Mini-recensământ cu 8500 de fermieri vrânceni


    Peste 8.500 de fermieri vrânceni vor fi intervievați în cadrul mini-recensământului agricol care începe astăzi. Ancheta structurală din Agricultură 2013 (ASA 2013), cum este numită acțiunea derulată la nivel național de Institutul Național de Statistică (INS), va avea loc în perioada 10 ianuarie – 10 februarie 2014. În Vrancea, interviurile vor fi efectuate în fiecare localitate din județ, eșantionul fiind stabilit proporțional, în funcție de populația localității. Cele mai multe din cele 8.515 exploatații agricole vizate sunt deținute de persoane fizice și doar 667 sunt persoane juridice.
    Directorul Direcției Județene de Statistică, Vasile Apostu, a explicat că datele individuale înscrise în formularele ASA 2013 sunt confidențiale și vor fi folosite doar în scopuri statistice. „Persoanele fizice intervievate și persoanele desemnate de către conducătorii exploatațiilor agricole cu personalitate juridică au obligația de a furniza operatorilor de interviu sau de a înscrie în formulare date și informații corecte și complete. Operatorii de interviu au fost recrutați din rândul agenților agricoli din primării, în mare parte, și ceilalți din rândul specialiștilor în agricultură, economie, informatică având cel puțin studii medii„, arată directorul DJS.
    De altfel, pentru a întări puterea operatorilor de interviu astfel încât aceștia să își poată derula activitatea s-a precizat în manualul operatorului de interviu că, în timpul efectuării anchetei structurale în agricultură, conform legii, „se bucură de protecția acordată persoanelor care îndeplinesc funcții ce implică exercițiul autorității de stat”. Acest minirecensământ are ca „obiectiv principal culegerea datelor și obținerea informațiilor privind principalele caracteristici ale exploatațiilor agricole, cum sunt: utilizarea suprafețelor agricole, modul de deținere, suprafețele agricole cultivate, irigațiile, efectivele de animale, agricultura ecologică, mașinile și echipamentele agricole, persoanele care desfășoară activități agricole, dezvoltarea rurală etc.”. Rezultatele anchetei din agricultură vor fi disponibile la sfârșitul anului 2014, iar datele rezultate se vor transmite și Eurostat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?