Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Parteneriat pentru promovarea prieteniei între elevi


   Elevii clasei a II-a B de la Åžcoala Gimnazială Nr. 2 Mărășești au învățat să stea departe de actele de violență. Mai mult decât atât, și-au oferit unii altor mici cadouri, în semn de prietenie. Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului de parteneriat „Porți deschise nonviolenței!”. În derularea proiectului au fost implicați elevi, părinți, cadre didactice, profesoara- consilier școlar Ionelia Mihailă, dar și reprezentanți ai Poliției Locale Mărășești.
   În cadrul activităților prevăzute de proiect, copiii au realizat pliante având ca temă prietenia și antiviolența, au oferit îmbrățișări colegilor ca gest simbolic de negare a violenței, apoi au făcut schimb de cadouri simbolice. Activitatea, care a fost de fapt o consiliere în grup, a avut drept obiectiv dezvoltarea inteligenței emoționale prin educație rațional-emoțională și comportamentală. De asemenea, i-a determinat pe elevi să observe propriile comportamente negative, să realizeze comparații între cele două aspecte de manifestări emoționale pozitive și negative. Proiectul a cuprins activități practice și demonstrative.
   „Prin participarea la acest proiect, ne-am propus să îi ajutăm pe elevii noștri să se cunoască mai bine, să le formăm deprinderi sociale, de comportament în relațiile cu cei din jur, să învețe să se integreze ușor în diverse colectivități, să-și cultive spiritul de colaborare, întrajutorare, să-i facem mai atenți, mai buni, mai generoși, mai zâmbitori”, a spus învățătoarea Adina Munteanu, coordonatorul acestui proiect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?