Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Concurs de desene „Noi şi urşii“


   Elevii din mediul rural sunt invitați să participe la un concurs de desene cu titlul „Noi și urșii”, în cadrul proiectului „Lifeursus”. La acest concurs pot participa elevi din clasele V-VIII din școlile generale, din județele Vrancea, Harghita și Covasna, pe raza cărora sunt arii protejate cuprinse în Rețeaua Natura 2000, în care se regăsesc și urși. „Scopul concursului este creșterea gradului de acceptare a ursului în rândul populației locale și conștientizarea necesității acțiunilor de conservare a speciei, precum și a acțiunilor de prevenire a conflictelor între populație și urși”, transmite Paul Giurcă, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vrancea.
   Lucrările pot fi trimise prin poștă sau aduse personal la sediul APM, din Str. Dinicu Golescu nr. 2, Focșani, cu mențiunea pe plic „Concurs de desene Lifeursus”. Termenul limită de depunere a lucrărilor este 25 mai 2012. Jurizarea va avea loc în perioada 4-5 iunie, la sediul APM Harghita – Miercurea Ciuc. Premierea se va face în cadrul „Săptămânii Me-diului”, în perioada 6-8 iunie, în aceeași localitate.
Câștigătorii vor primi: Premiul I – o bicicletă „Mountain Bike”, Premiul II – un aparat foto digital, Premiul III – set de campare (cort, isopren, sac de dormit).
   De asemenea, vor fi premiate lucrările cele mai reușite din fiecare județ în parte, cu: Premiul I – un binoclu, Premiul II – un rucsac și Premiul III – un set „Micul artist”. Va fi acordat și un premiu special, respectiv o excursie de studiu pentru școala cea mai activă la acest concurs. Excursia de o zi va fi organizată în perioada 11-15 iunie, cu participarea a 45 de elevi și cadre didactice însoțitoare. Elevii participanți la concurs vor primi tricouri și șepci inscripționate.
   Proiectul „Lifeursus” este finanțat de Comisia Europeană, fiind implementat până în anul 2013 de APM Vrancea, în parteneriat cu APM Covasna, APM Harghita, Asociația Pentru Conservarea Diversității Biologice Vrancea și Asociația pentru Conservarea Valorilor Naturii Harghita. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?