Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Elevii din Mărăşeşti au luat apă sfinţită


   Elevii clasei a II-a B de la Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești au participat, cu multă bucurie, la slujba de Bobotează, oficiată în biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” din localitate. Åžcolarii au ascultat predica susținută de preotul paroh Costinel Voineag, iar la final au luat apă sfințită.
   Activitatea de ieri s-a desfășurat sub genericul „Botezul Domnului – cântări de slavă” și se înscrie în cadrul proiectului de parteneriat educațional intitulat „Împreună pentru copiii noștri”, încheiat între biserica și școala din localitate. Acest proiect are drept obiective trezirea sentimentului, în rândul elevilor, de apartenență la comunitatea în care trăiesc, cultivarea dorinței de a participa la acțiuni legate de viața comunității și mai cu seamă cunoașterea sărbătorilor religioase și a obiceiurilor creștinești specifice acestora și apropierea de credință.
   De asemenea, elevii au cântat și câteva cântece creștine specifice acestei mari sărbători, după care preotul paroh Costinel Voineag le-a vorbit despre importanța botezului în viața creștinului, îndemnându-i pe copilași să se spovedească și să se împărtășescă. Alături de copii au mai partcipat la această mare sărbătoare și părinții. „Ne bucurăm că alături de noi sunt implicați și părinții în frumoasele activități, căci doar împreună, școală, biserică, familie, putem educa tânăra generație în spiritul credinței, cu dragoste și respect față de tot ceea ce a creat Dumnezeu!”, a spus profesorul George-Ștefan Silivestru, cadru didactic la Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?