Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Două fetițe au rămas orfane după ce mama lor, de numai 28 de ani, a murit la maternitate. Soțul femeii a depus plângere la poliție

Un eveniment care ar fi trebuit să aducă bucurie într-o familie din Vrancea, s-a transformat brusc într-o tragedie. Mirela Paiu, o tânără de numai 28 de ani, a murit la Maternitatea „Buna Vestire‟ din Galați, unde a fost transferată de la maternitatea Spitalului Adjud. Tânăra a născut o fetiță și totul părea bine, ea postând chiar pe pagina sa de Facebook o urare de bun venit noului membru al familiei.

Am luat legătura cu Monica Bercea, managerul Spitalului Municipal Adjud, pentru a afla cum a evolua starea de sănătate a vrâncencei. „Pe data de 6 decembrie 2020, a fost trimisă de la UPU Focșani cu un test rapid făcut de cei din UPU Focșani, pozitivă, iar noi suntem obligați ca în termen de 48 de ore să facem testul PCR care, într-adevăr, s-a dovedit a fi tot pozitiv.

          Mămica a fost internată în 35-36 de săptămâni, cu o saturație bună, de 92%, în schimb, cu atacuri de panică și o tulburare depresiv-anxioasă, fără tratament pe tot parcursul sarcinii. Nu i s-a dat niciun tratament antidepresiv pentru această tulburare pe tot parcursul sarcinii. Începând cu data de 9 decembrie 2020, a fost trimisă din secția de Ostetrică-Ginecologie pe secția ATI pentru a fi mai bine urmărită. În schimb, această pacientă prezenta aceste desaturații în timpul atacurilor de panică, ajungea cu desaturația la 72%. Atunci, medicul curant, doamna doctor Jafarian Ioana, a luat legătura cu Centrul Naținal de Covid pentru transferul pacientei într-o maternitate de grad superior pentru susținere neonatală de prematuritate în situația în care constantele materne o impun. Din data de 10 decembrie, după 25 de ore, adică în 11 decembrie, a fost aprobat transferul la Maternitatea «Buna-Vestire» din Galați. Pacienta a plecat cu o saturație de 94-96%pe o sursă de oxigen și cu desaturarea constantă în atacurile de panică de până la 72%‟, a precizat Monica Bercea, managerul Spitalului Municipal Adjud.

Fetița nou-născută este în stare bună

Managerul Spitalului Municipal Adjud a mai declarat faptul că soțul Mirelei Paiu a fost în permanență în legătură cu medicii care au monitorizat-o pe femeie, și că acesta a fost de acord cu transferul soției sale la Galați. Din cauză că starea de sănătate a tinerei de 28 de ani s-a înrăutățit, medicii gălățeni au decis ca a doua zi după tranfer, sâmbătă, să i se facă operație de cezariană. Mirela Paiu nu a mai apucat să se bucure de micuța pe care a adus-o pe lume pentru că la câteva ore de la intervenție, a intrat în stop cardio respirator, medicii declarând decesul. „Pacienta, în vârstă de 28 de ani, a venit în unitatea nostră în ziua de 11 decembrie, la ora 14:00, prin transfer de la Spitalul Municipal Adjud cu diagnosticul sarcină 35 de săptămâni, insuficiență respiratorie acută, în contextul  infecției SARS-COV-2, confirmată prin test PCR efectuat în data de 7.12.2020, și simptomatologie psihiatrică sub tratament.

          În data de 12.12.2020, a doua zi, comisia de medici din cadrul unității noastre a hotărât, datorită simptomatologiei și agitației psihomotorie pe care o prezenta mama, în scop vital fetal, intervenția și nașterea prin operație cezariană. S-a născut un nou-născut de sex feminin, cu greutatea 2.600 de grame, cu APGAR 8 pentru care s-a făcut și testul PCR, care a ieșit  negativ. Acum este într-o stare bună, internată în secția de neonatologie a Spitalului nostru. Din păcate, starea mamei s-a agravat în cursul zilei de ieri (duminică – n.r.) astfel încât, la ora 15.45, a fost înregistrat decesul prin insuficiență cardio-respiratorie acută și stop cardio-respirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat pentru Observator, prof. dr. Costinela Goergescu, managerul Spitalului Clinic de Obstratică Ginecologie „Buna-Vestire‟ Galați.

Soțul a depus plângere la poliție

Soțul tinerei a depus plângere penală la poliție, fiind deschis un dosar penal in rem sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă și neglijență în serviciu, el susținând că vrea să afle cauzele morții partenerii sale de viață, scrie adevărul.ro. „Am vorbit cu soția tot timpul, ultima dată duminică, la ora 14.17, era bine, și la ora 17.20 am fost sunat și mi s-a spus că a decedat. După cezariană, mi-a zis că respiră fără mască de oxigen, totul era bine. Plămânii nu au fost afectați și dacă ar fi fost afectați nu ar fi putut respira după cezariană fără mască. Nu  a avut probleme de sănătate. Am făcut plângere pentru că nu știu cauza morții, vreau să știu și eu ce s-a întâmplat cu soția mea”, a precizat pentru adevarul.ro, George Paiu, soțul femeii care a murit.

Două fetițe rămase orfane

Ultima postare pe pagina de Facebook a Mirelei Paiu este legată de fetița pe care tocmai o adusese pe lume, însă mesajele de felicitări au fost înlocuite cu cele de condoleanțe imediat ce vestea morții tinerei a fost confirmată. Postarea a strâns în mai puțin de o zi sute de reacții și de mesaje din partea oamenilor care au cunoscut-o pe Mirela Paiu sau care au aflat de moartea sa. „Mi s-a zburlit părul pe mine, mesaje de felicitări și condoleanțe la aceeași postare. O zi diferență. Dumnezeu să o ierte și familiei să-i dea putere!‟, este mesajul unei doamne.           Cunoscuții tinerei au încercat să se mobilizeze pe internet în speranța că vor reuși să strângă câțiva bănuți, acum că un tată a rămas să-și crească singur cele două fetițe, una nou-născută și cealaltă de numai 5 anișori. „Uneori, viața este nedreaptă… Dumnezeu să o ierte! Putere familiei să treacă peste această suferință! Cei care ați cunoscut-o pe Paiu Mirela, haideți să venim în ajutorul familiei Paiu, care este greu încercată în acest moment… fiecare cu cât poate. Doi îngerași și-au pierdut mama mult prea devreme, cea mare va crește cu dorul față de mama ei, cea mică o va cunoaște doar din fotografii. Vă punem la dispoziție contul soțului Paiu George: RO45 RZBR 0000 0600 1899 3153‟, este mesajul postat pe un grup online.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o odihnească în pace, iar familiei să-i dea putere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?