Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Modificări la lista marilor firme vrâncene administrate de Fisc


    Doar 11 firme vrâncene mai figurează în lista marilor contribuabili din România începând cu 1 ianuarie 2014. Pe această listă se află companii precum Avicola, Artifex, Vincon, Vincon Logistic, Comcereal, Metale International, Pandora Prod, Premium Porc Feed, Premium Porc, Vrancart și Zanfir SNC. Însă, comparativ cu anul trecut au dispărut din listă societăți precum ENET Focșani, Trust LF Trade, Compania de Utilități Publice, dar a apărut și un nume nou, Premium Porc Feed.
    Modificări sunt și la lista contribuabililor mijlocii care cuprinde 241 de nume în 2014, comparativ cu 209 firme în 2013. Modificările la listele cu cele două categorii de contribuabili se datorează selecției diferite față de anii trecuți. Potrivit celor două ordine ANAF, criteriul de bază pe care trebuie să-l îndeplinească, anul viitor, contribuabilii mijlocii și mari va rezulta după agregarea a doi indicatori, selectați din punct de vedere economic și bugetar în proporție de câte 50%, respectiv volumul obligațiilor fiscale datorate, declarate de contribuabili și cifra de afaceri raportată în situațiile financiare încheiate la data de 31 decembrie a anului anterior celui în care se efectuează actualizarea. Sunt exceptați de la ultima prevedere contribuabilii aflați în inactivitate temporară, înscrisă la Registrul Comerțului.
    Până în acest an, criteriul selecției acestor contribuabili era rezultatul agregării a patru indicatori calculați pe ultimii doi ani, respectiv volumul obligațiilor fiscale datorate, declarate de contribuabili, veniturile din activitatea de exploatare, cheltuielile cu personalul și volumul activelor imobilizate corporale și necorporale. De asemenea, contribuabilii mijlocii trebuie să îndeplinească criteriul insolvenței, creanțele totale să fie reprezentate de creanțele fiscale înscrise la masa credală, cât și acumulate ulterior deschiderii procedurii insolvenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?