Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Deasupra prăpastiei: Cea mai nouă atracţie turistică din Europa


   Compagnie du Mont Blanc inaugurează, sâmbătă, o cabină din sticlă pe vârful Aiguille du Midi, la 3842 de metri altitudine, în masivul Mont Blanc. „Pas dans le vide”, noua atracție turistică din masivul Mont Blanc, nu este recomandată celor care au rău de înălțime, relatează dailymail.co.uk. Vârful Aiguille du Midi, unde se află construcția, oferă o panoramă de 360 de grade asupra Alpilor și a celor mai înalte vârfuri din Franța, Italia și Elveția. Spre sud se observă vârful Mont Blanc, iar în jos, o prăpastie de peste 1.000 de metri. 
   Compagnie du Mont Blanc a amplasat o cabină din sticlă pe vârful Aiguille du Midi, din Masivul Mont Blanc, în apropierea localității Chamonix. „Pas dans le vide”, așa cum a fost denumită atracția turistică, face parte din planul de reabilitare a centrului pentru vizitatori din zonă. 
   Accesul se face cu ajutorul unei telecabine, amplasată la cea mai mare altitudine din Europa, care urcă turiștii până la o înălțime de 2.317 metri. Acolo, cei care doresc să continue călătoria schimbă cabina și urcă aproape vertical, fără piloni de susținere, până la 3.777 de metri, de unde, până în vârf, se urcă cu liftul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?