Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Trei deținuți își petrec sărbătorile în sânul familiei


   De sărbători, deținuții din Penitenciarul Focșani au un program special. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe data de 11 decembrie, 4 persoane private de libertate  s-au întâlnit cu copii lor , cărora li s-a instituit o măsură de protecție prin DGASPC Vrancea și Buzău. Cu această ocazie au fost oferite mici cadouri celor 11 copii prezenți.  În jurul bradului împodobit  activitățile specifice sărbătorilor de iarnă au prins viață: de la video proiecții despre obiceiuri și tradiții românești de Crăciun,  expoziții de tablouri și obiecte decorative, până la concursuri sportive, precum Cupa Sărbătorilor de iarnă, la disciplinele tenis de masă și șah. De asemenea, în perioada 17 – 20 decembrie, Penitenciarul Focșani va organiza la Casa de Cultură ,,Leopoldina Bălănuță” din Focșani, o  expoziție cu vânzare. Aceasta va cuprinde lucrări de grafică, pictură, icoane pe sticlă și lemn, goblenuri, origami și felicitări executate de persoanele private de libertate în cadrul activităților de terapie ocupațională și atelierelor de creație, coordonate de Sectorul Educație și Asistență Psihosocială.
     În zilele de 18 și 19 decembrie, reprezentanții Serviciului Umanitar pentru Penitenciare susțin un program artistic moral religios și oferă daruri persoanelor private de libertate prezente la acțiune. Mîine, voluntari ai Fundației Berean Prison Ministry vor aduce un strop de bucurie și pace sufletească persoanelor private de libertate necăutate, prin susținerea unui program de colinde tradiționale și oferirea unor pachete cu fructe și alimente.  În aceeași zi, un grup de colindători de la Åžcoala Generală numărul 3 din Focșani va marca magia sărbătorilor de iarnă printr-un program de colinde, adresat persoanelor private de libertate din Penitenciarul Focșani. Totodată, 12 persoane private de libertate vor merge la colindat la Centrul pentru persoane vârstnice din Focșani.
    „Pe lângă acțiunile specifice derulate, persoanele private de libertate se vor putea bucura, în  perioada sărbătorilor, de un meniu specific îmbunătățit, iar 3 dintre cei mai merituoși vor simți farmecul Sărbătorilor de Crăciun, acasă, alături de familie”, ne-a explicat subcomisar Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?