Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Secția de Psihiatrie Pediatrică a spitalului din Dumbrăveni va fi desființată


   Lipsa medicilor afectează activitatea Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Pentru că nu există un medic specialist, dar și din cauza adresabilității scăzute, secția de psihiatrie pediatrică a spitalului din Dumitrești va fi desființată de la 1 ianuarie. Managerul unității medicale, Costel Negoescu, spune că cele 10 paturi ale secției vor fi preluate de Secția de Psihiatrie cronici de lungă durată, această modificare fiind aprobată deja de Ministerul Sănătății. „Am încercat să găsim un medic pentru Secția de psihiatrie pediatrică, dar fără succes. Cel care se îngrijea de acea secție era medicul Mircea Duțescu, dar și adresabilitatea era foarte scăzută. Aveam foarte puține internări. Așa că am solicitat Ministerului Sănătății modificarea structurii Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, dar păstrarea numărului de paturi. Conform ordinului aprobat de ministrul Sănătății, la secția Dumitrești nu va mai funcționa Secția de Psihiatrie pediatrică, cele 10 paturi urmând a fi preluate de către Secția de Psihiatrie cronici de lungă durată. Astfel, de la 1 ianuarie vom avea la Dumitrești o secție de psihosomatici cu 15 paturi și una de 25 de paturi pentru psihiatrie cronici de lungă durată”, a explicat managerul Negoescu.
   Spitalul din Dumbrăveni mai are nevoie de alți doi medici psihiatri, în prezent fiind angajați doar doi astfel de doctori. Pentru ca situația să fie și mai grea, cei trei medici rezidenți, doi psihiatri și unul de medicină de laborator, care trebuiau să lucreze în cadrul spitalului, și-au înaintat demisiile. În aceste condiții, conducerea spitalului intenționează la începutul anului viitor să scoată la concurs două posturi de medic psihiatru, în speranța că vor fi specialiști interesați să muncească în cadrul unității din Dumbrăveni.
   În total, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni dispunde de 135 de paturi, 95 la sediul din Dumbrăveni și 40 în Secția Exterioară de la Dumitrești.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?