Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

CAS Vrancea: Vaccinul antigripal se eliberează pe bază de rețetă compensată

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea:

Vaccinul antigripal se eliberează pe bază de rețetă compensată. Vaccinul antigripal poate fi procurat de persoanele asigurate, de la orice farmacie, pe baza unei rețete emisă de medicul de familie sau de un medic specialist. Prescripția medicală electronică pentru vaccinurile antigripale are o valabilitate de maximum 30 de zile de la data emiterii.

Administrarea vaccinului poate fi făcută de medici de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri, sau medici din orice altă specialitate care au atestat de vaccinologie.

De compensare 100% vor beneficia următoarele categorii:

  1. minorii cu vârsta de peste 6 luni;

  2. gravide;

  3. persoane între 19 și 65 de ani, aflate în una dintre următoarele situații: boli cronice cardio-vasculare, respiratorii, renale, hepatice, neurologice, boli metabolice, oncologice, autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală;

  4. persoane peste 65 de ani;

  5. personal medico – sanitar și auxiliar.

Persoanele cu vârsta mai mare de 45 ani și mai mică de 65 ani, fără boli cronice, care doresc să se imunizeze, beneficiază de un regim de compensare 50%.

COMUNICAT, 06.10.2023

Sursa foto: FRANK MERIÑO – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?