Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Bolnavii de cancer nu vor mai fi internaţi la Oncologie


   Compartimentul de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani va fi reorganizat. Asta după ce Dan Drăguț, singurul medic care acorda asistență medicală, a ieșit la pensie cu data de 1 decembrie. Reprezentanții unității medicale spun că până la sfârșitul acestui an trebuie să înainteze ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, o adresă privind reorganizarea medicală a unității. „Singurul medic oncolog care asigura asistența medicală în cadrul Compartimentului de Oncologie a ieșit la pensie, din motive medicale, la 1 decembrie, iar în Ambulatoriu avem doi medici oncologi. Medici oncologi pentru compartiment am încercat să găsim, dar fără succes, iar cel care va ocupa acest post, este abia rezident în anul I. Având în vedere această situație și faptul că în perioada următoare trebuie să facem o reorganizare medicală a unității pe care trebuie să o înaintăm ministrului Sănătății, propunerea noastră ar fi: conform prevederilor legale, să micșorăm numărul paturilor de spitalizare continuă și să le mărim pe cele de spitalizare de zi. Momentan e o propunere”, spune managerul interimar al Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă. 
   El motivează această propunere și prin faptul că în cadrul Compartimentului se consumă foarte multe fonduri, deși numărul internărilor este mic. „Mai mult, cazuistica de la Oncologie poate fi preluată de alte secții precum Interne și Hematologie, deoarece nu se administrau tratamente speciale. Aceste tratamente care se prescriu pe Programele Naționale de Sănătate sunt acordate în Ambulatoriu. Plus, se consumă foarte multe fonduri pentru internări puține și pe o cazuistică ce nu ține de oncologie”, mai precizează Mîndrilă. 
   În ceea ce privește personalul medical din cadrul Compartimentului, managerul interimar spune că în cazul în care ministrul Sănătății va accepta propunerea, acesta va fi redistribuit pe alte secții. Compartimentul de Oncologie din cadrul Spitalului Județean deține 15 paturi.

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?