Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ceața le dă bătăi de cap şoferilor


   Ceața a îngreunat traficul rutier pe drumurile din județul Vrancea, ieri. Meteorologii au emis două atenționări de Cod Galben de ceață, atenționând că vizibilitatea poate scădea sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri. Ei nu exclud posibilitatea ca astfel de fenoment să-și facă simțită prezența și în următoarele zile. Prin urmare, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier le recomandă conducătorilor auto ca pe o astfel de vreme să respecte regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și să își echipeze autovehiculul corespunzător.
    Pentru o călătorie sigură și pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, poliția mai recomandă  conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. De asemenea, conducătorii auto trebuie să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător. 
   Extrem de importante în astfel de situații sunt luminile de ceață! În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiții normale. Oamenii legii mai spun că în  condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile sau ceața pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
   De asemenea, șoferilor li se mai recomandă să folosească luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen, pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?